Monthly Archives

Mayıs 2015

Ağız ve Diş Sağlığı

Bitkisel olarak diş beyazlatma uygulamaları

8 Mayıs 2015

Hemen hemen tüm insanlığın en önemli sorunlarından birisi diş rengi problemidir. Bu sorun kişinin kendisine olan özgüveninde eksiklik, rahat gülümseyememe, dişlerini saklama dürtüsüne neden olmaktadır. Kimi bu konuda bitkisel yöntemlere, kimi diş hekimlerine, kimisi de estetik diş uygulamaları yaptırarak istedikleri beyaz dişlere sahip olabiliyorlar.

Evde diş beyazlatma uygulamaları

Evde yapılabilecek diş beyazlatma uygulamaları çok sınırlı olmakla beraber uzun müddet uygulandıklarında dişlerde kalıcı zararların oluşmasına, dişlerin aşınmasına, dişlerin zayıflayıp çürümelerine hatta evde kendi başınıza uygulayacağınız beyazlatma uygulamaları sonrasında dişleriniz daha fazla sararabilir.

Diş beyazlatma ürünleri

Çeşitli marketlerde satılan diş beyazlatma uygulamaları ilk olarak dişleri beyazlatıyor gibi görünebilir. Fakat bu ürünler dişler üzerinde aşınmaya neden olmaktadır. Bu aşınma dişlerin bir süreliğine beyazlamasını sağlıyor. Ürünlerin sürekli olarak kullanılması diş üzerindeki kayganlığın gitmesine aşınan dişin üzerinde daha fazla leke tutmasına ve sonuç olarak dişlerin daha fazla sararmasına neden olmaktadır.

Kalıcı beyazlık sağlanabilir mi ?

Hangi yöntemi uygularsanız uygulayın sigara, alkol, kahve, çay kullanımına devam ettiğiniz sürece ve düzenli olarak diş bakımınızı gerçekleştirmediğiniz sürece dişleriniz yeniden eski durumuna dönecektir.

Günlük olarak yapılacak bitkisel doğal diş beyazlatma yöntemi nedir ?

Dişlerinizi günlük olarak beyaz tutmanın en doğal yolları;

– Sigara, çay ve kahve tüketimini en aza indirmek

– Şekerli ve renklendirilmiş gıdalardan uzak durmak

– Şekersiz sakız çiğnemek

– Mutlaka sebze tüketmek özellike öğle aralarında elma yemek

– Günlük olarak çilek, ananas ve armut tüketmek

– Lifli sebzelere yönelmek

– Günlük olarak diş bakımınızı, ağız gargara ve diş ipi kullanımını gerçekleştirmek

– 3-6 aylık periyodlarla diş hekimi kontrollerinizi gerçekleştirmeniz

en doğal diş beyazlatma uygulamalarıdır.

Bitkisel yağlarla ağız gargarası

Bitkisel bir takım yağlarla ağız gargarası hem diş beyazlığına hemde ağız içi sağlığına önemli derece fayda sağlamaktadır. Ağız gargarasında kullanılabilecek bitkisel yağlar; Ayçiçek yağı, hakiki zeytin yağı, hindistan cevizi yağı, susam yağı

Yukarıda belirtmiş olduğumuz yağlarla ağzınızı gargara yaptıktan sonra su ile çalkalayınız

Fesleğen ile diş beyazlatma

Fesleğenin diş beyazlatma etkisi oldukça yüksektir. Genel olarak vücut için çok faydalı bir bitki olan fesleğen dişler içinde son derece yararlıdır. Fesleğen diş beyazlatma etkisinin yanı sıra diş etlerinizin sağlığını da korur.

– Ayda en fazla iki defa uygulayacağınız bir yöntem: fesleğen yapraklarını kuruttuktan sonra ezerek toz şekline getiriniz. Diş macunu üzerine bu tozu ekleyerek dişlerinizi fırçalayınız.

– Fesleğen yapraklarını macun kıvamına gelinceye kadar ezin.. Üzerine 2 çay kaşığı kadar kurutulmuş portakal kabuğu tozu ekleyin oluşan macunu dişlerinize sürün ve 20 dakika kadar bekledikten sonra diş bacunu ile fırçalayın

– Yukarıda verdiğimiz bitkisel tarifte kurutulmuş portakal tozunu bulamadıysanız macun kıvamına getirdiğiniz fesleğeni hardal yağı ile karıştırarak dişlerinize sürebilirsiniz.

Çilek ile diş beyazlatma

En doğal bitkisel diş beyazlatma yöntemlerinden birisi bol bol çilek tüketimidir. Çilek yemeniz dişlerinizi, diş etlerinizi koruduğu gibi dişlerinizin beyazlatmasını da sağlayacaktır. Ayrıca;

– Bir kaç çileği ezerek macun kıvamına getirin bu macun ile dişlerinizi çok nazik bastırmadan fırçalayınız.

– Yine eyda en fazla bir yada iki kez uygulayacağınız fazlası halinde dişlerde aşınmalara neden olacak bitksel diş beyazlatma yöntemi bir kaç çileğin ezilerek macun kıvamına geldikten sonra karbonat ile karıştırılıp dişlerin nazikçe fırçalanmasıdır.

Zerdeçal ile diş beyazlatma

Bitkisel olarak her türlü üründe kullanılan Zerdeçal bitkisel diş beyazlatma uygulamalarının da başında gelmektedir.

– Bir miktar Zerdeçal tozuna su ekleyerek bu karışımı macun kıvamına getiriyoruz. Macun kıvamına getirdiğimiz Zerdeçal ile dişlerimizi fırçalıyoruz. Bu karışıma bir miktar limon suyu eklemekte oldukça faydalıdır.

Ada çayı yaprağı ile diş beyazlatma

– Belkide en zahmetsiz yöntemlerden birisi olan ada çayı yaprağı ile bitkisel diş beyazlatma yönteminde ada çayı yaprağı el ile ezilerek yaprağı dişlere sürmektir.

– Diğer bir yöntem ise ada çayını demleyerek dişlerinizi bu çay ile gargara yapabilirsiniz.

Muz kabuğu ile diş beyazlatma

Muz kabuğunu iç kısmı minareller bakımından oldukça zengindir. Muz kabuğunun iç kısmını dişlerinizin üzerine süreceksiniz. Bu minaraller dişlerinize etki ederek dişlerinizde zamanla beyazlatma etkisi yapacaktır. Muz kabuğunu dişler üzerine sürüp bir süre bekledikten sonra dişlerinizi diş macunu ile fırçalamalısınız.

Elma sirkesi ile gargara

Elma sirkesi ile suyu karıştırarak ağız gargarası yapmak hem ağızda hemde dişlerde oldukça önemli etkiler yapmaktadır. Ağız sağlığının yanı sıra dişler üzerinde de beyazlatıcı etkisi vardır.