Monthly Archives

Ekim 2015

Diş Hekimi Tedavileri

20 lik diş ağrısı kaç gün sürer

31 Ekim 2015

20 lik dişler kolay çürüyebilen ve kolay bir şekilde iltihaplanabilen dişlerdir. Diş hekimleri 20 lik dişlerde olsuşan mevcut sorulardan sonra bu dişlerin bir an evvel çekilmesini önerir. Bize gelen sorulardan birisi de 20 lik diş ağrılarında neler yapılabilir ve bu ağrılar kaç gün sürer ?

20 lik yaş dişlerinin Ağrı yapmasının Birçok nedeni olabilir öncelikli olarak 20 lik dişlerde oluşan mevcut sorunların bulunması ve bu sorunların bir diş hekimi tarafından tedavi edilmesi gerekir genellikle yirmilik dişlerde oluşan sorunlar daha sonra dişler tedavi edilememekte ve diş hekimleri bu dişin bir an evvel çekilmesini istemektedir. Diş hekimlerinin yirmilik dişlerini aldırmak istemesinin en önemli nedenlerinden birisi diğer çevre dokulara ve diğer dişlerinde 20 lik dişte oluşan iltihaplanmadan zarar görmemesidir.

20 lik diş ağrısına evde ne yapılabilir ?

Yirmilik diş ağrısı çok can yakıcı bir insana acı veren bir ağrıdır 17 yaşından itibaren çıkmaya başlayan yirmilik dişler çıkarken ayrı iltihaplandığında ise kişiye ayrı bir ağrı vermektedir. Diş ağrısı hiçbir ağrıya benzemez oldukça sinir bozucu çene bölgesine vuran kulakları vuran ve baş ağrısı yapan bir ağrıdır. 20 lik dişler de iltihaplandığında kişiye oldukça acı verir en arkada bulunan 20 lik dişler çenede kendisine yeterli alan bulamadığında diğer dişleri de sıkıştırır bu sıkıştırma sonucunda diğer düzgün olan dişlerde de eğrilik oluşturur.

20 lik dişlerin çekilmesi

Genellikle 20 lik diş çekimleri ameliyatla sonuçlanan işlemdir. Diş damak içerisinden ameliyatla alınır ve 20 lik diş alındıktan sonra ağrı sonlanır. Bazı yirmilik dişler bölgede gömülü olduklarından dolayı ameliyatlar daha zor ve sıkıntılı geçer. Yirmilik dişler normal çıktıklarında yine normal diş gibi alınabilirken gömülü olduklarında ise mutlaka ameliyat ile çekilmek zorundadır. 20 lik dişler çıkarken bazı durumlarda kişi de ateşlenmeye şiddetli ağrılara baş ağrılarına neden olur.

20 lik dişlerin çürümesi

20 lik dişlerin çürümesi de oldukça şiddetli ağrılar oluşturur ve birçok sorunu beraberinde getiren bir durumdur. 20 lik dişlerin çürüdüğü oldukça zor anlaşılır. Bu dişler genellikle en arka bölgede olmalarından dolayı oluşan iltihaplar çok zor fark edilir ve fark edildiğinde ise iş işten geçmiş olur bu durumda 20 lik dişler kişide feci bir baş ağrısı ve çene kulak ağrılarına neden olur bazı durumlarda kişiler diğer dişlerde de ağrıyormuş gibi acılar oluşturur.

Diş hekimine gitmeyi ihmal etmeyin

Diş çürükleri ve diş iltihaplanmaları kalp rahatsızlıklarına da neden olabilmektedir özellikle yirmilik dişlerdeki ağrılar ve iltihaplanmalar kişide farklı hastalıkların oluşmasına da neden olabilmektedir. 20 lik dişlerde oluşan çürükler ve iltihaplar sonucunda diş hekiminiz kanal tedavisi ve dolgu tedavisi yapmayacaktır. Çünkü bu dişlerde oluşan çürük ve iltihaplanmaların tekrarlanabilme olasılığı çok yüksektir.

20 lik dişlerin çekilmesi ağrılı bir işlem midir ?

20 lik dişlerin çekilmesi ağrılı bir işlem değildir öncesinde yapılan anestezi uygulaması ile çekim işlemi sırasında kesinlikle ağrı veya sızı hissetmezsiniz yaklaşık olarak normal bir diş çekimi 30 saniye ile bir dakika arasında sürmektedir. Yirmilik dişlerin çekimi ise 5 dakika ile yarım saat arasında değişmektedir.

Yirmilik diş ağrıları için ne önerirsiniz ?

Doktorunuz yirmilik dişler için genellikle basit ağrı kesici ilaçlar önermektedir bitkisel olarak ise karanfil yağı diş ağrılarında oldukça etkilidir karanfil yağı aktarcılarda temin edebilirsiniz bir pamuk yardımıyla ağrıyan diş üzerine koyulabilir ve kısa sürede bu durum ağrıyı kesecektir. Fakat bu durum geçicidir mutlaka 20 lik diş iltihaplanmalarında veya çürüklerinde bir diş hekimine başvurmanız gerekmektedir.

20 lik diş çekimi sonrasında ağrılar ne kadar sürer ?

20 lik diş çekimi sonrası ağrılar bir veya iki hafta kadar devam edebilir. Bu normal bir süreçtir. Bu sürecin arkasından ağrılarınız dinecek ve tamamen ortadan kalkacaktır

Diş ağrıları neden kaynaklanır ?

Diş ağrıları Diş çürümesi diş minesine zarar görmesi diş etlerinin iltihaplanması ve bunlara benzer nedenlerden dolayı ortaya çıkabilir. Diş ağrıları hemen hemen herkesin başına gelen bir rahatsızlıktır. Diş ağrıları genellikle önemsenmeyen ağrılar olarak geçiştirilir ağrılar şiddetlenmediği sürece diş hekimine başvurulmaz. Fakat bu durum ile karşılaşmadan önce mutlaka düzenli Diş Hekimi kontrolleri ile diş sağlığımız kontrol altına alınması gerekir

Diş ağrılarının sebepleri nelerdir ?

Diş çürükleri dişler üzerinde meydana gelen aşamaları diş eti hastalıkları 20 lik diş çürümeleri 20 lik diş iltihaplanması ve diş çürükleri gömülü dişler en sık ağrıya neden olan rahatsızlıklardır.

Diş Hekimi Tedavileri

Bebeklerde diş çıkarma

31 Ekim 2015

Her bebek aynı gün aynı saatte diş çıkartmaz. Bebeklerin diş çıkartma alanında genetik bir düzeni vardır. Eğer bebeğin anne ve babası erken diş çıkartırmış ise bebeklerde de erken diş çıkartma özelliğine gözükebilir. Bebeklerin diş çıkartma süreci altıncı ve yedinci aylarda başlayıp aylarca devam eden bir süreçtir. Diş çıkartma dönemleri bazı çocuklarda hem anne hem de babada açısından sancılı olarak geçmektedir. Bu dönemde yapılması gerekenler ve doktorunuza başvurmanız gereken dönemleri kısaca anlatmak istiyoruz.

Bebeğinizin ilk diş çıkartma döneminde zorlu günler geçirebilirsiniz. Genel olarak sağlıklı bir bebek altıncı yedinci aylarda diş çıkartmaya başlar ve bu dönem boyunca diş çıkartma süreci devam eder. Bebeklerin diş çıkartma düzenleri genetiktir yani anne ve babanın diş çıkartma dönemi bebekte de aynı şekilde görülebilmektedir.

Bebeklerin dişleri genetik sıralamaya göre çıkmaktadır

Ortalama olarak altıncı ve yedinci aylarda çıkmaya başlayan bebeklerin dişleri genetik olarak sıralansa da genel olarak bir sıralanma şekli vardır. Bazı bebeklerde erken diş çıkması görülebilir bu durum üçüncü aydan itibaren bebekleri rahatsız eder bebeklerin diş çıkartma süresi gecikebilir bu durum altıncı aydan başlayarak on ikinci aya kadar hatta 12 aydan sonra da sarkabilir. Bebeklerde ilk olarak santral yani kesici dişler sonrasında lateral kesici dişler yani köpek dişleri birinci ve ikinci azı süt dişi olarak sırasıyla çıkmaktadır.

Diş tipine göre dişlerin çıkış süreçleri

Dişlerin tipine göre çıkış süreleri değişkenlik göstermektedir. Santral dişler 6. ve 10. aylarda ön santral yan kesici dişler 9. ve 12. aylarda köpek dişi 15. ve 21. aylarda birinci azı dişleri 12-13 üncü ve 18. aylarda ikinci azı dişleri 24. ve 33 üncü aylarda çıkmaktadır. Çıkan diş sıralamaları bebeklerde genellikle aynıdır fakat yukarıda da belirtmiş olduğumuz gibi genetik faktörler dişlerin çıkış sürecinde oldukça etkilidir.

Bebeklerde diş çıkartma dönemlerinde görülen değişiklikler ve yaşanan sorunlar nelerdir ?

Bebeklerde diş çıkartma öncesinden bazı belirtiler görülebilir. Diş çıkarma döneminde yaşanan sorunların biçimi ve süresi değişebilmektedir fakat genel olarak tüm bebeklerde yaşanan sorunlar hemen hemen aynıdır.

Diş çıkartma öncesi salya akıtma: Bebekler genel olarak ikinci ve üçüncü aylardan sonra salya akıtmaya başlarlar. Bu çok olan bir durumdur bazı bebeklerde salya akıtma dönemi az bazılarında ise fazla görülebilmektedir. Bebeklerin diş çıkartma süreçlerinde salya akıtma daha fazla yaşanmaktadır.

Bebeklerde diş çıkartma dönemlerinde hissedilen ağrı: Bebeklerin diş çıkartma dönemlerinde ağrılı süreçleri mutlaka olacaktır bebeğin çıkan dişleri diş etlerinde basınç uygulandığında sürekli olarak bir kaşında etkisi ve ağrı etkisi bebeklerde görülür. Bu durumda bazı bebeklerde az miktarda yaşanırken bazı bebeklerde de şiddetli ve ateşlenmeye gidecek durumlarda görülebilmektedir. Bazı bebeklerde ise iltihap oluşumları şiddetli ağrılar oluşturabilir. Genel olarak bebeklerde en çok ağrılara neden olan dişler azı dişleridir.

Bebeklerde uykusuzluk görülmesi: Bebeklerde diş çıkartma dönemlerinde ağrıların artması ile beraber çocuklarda aşırı uykusuzluk görülebilmektedir. Sürekli olarak ağlama, gece uykudan kalkma, yemek yememe gibi durumlar bebeklerde diş çıkartma halleridir. Diş çıkartma dönemi boyunca bu olumsuzluklar bebeklerde görülebilir hem bebekler için hem de anne babalar için böyle durumlar oldukça can sıkıcı ve sancılı durumlardır.

Diş çıkartma dönemlerinde yanak ve çene bölgesinde görülen kızarıklıklar: Bebeklerin diş çıkartma dönemlerinde akıtmış oldukları salyeler yanak içinde ve yanak bölgelerinde kızarıklıkları neden olurlar bu kızarıklıklar bazı anne ve babalar tarafından korku ile karşılanır bu olağan bir durumdur ve genel olarak tüm bebeklerde görülebilmektedir

Diş çıkartma dönemlerinde aşırı derecede görülen öksürük: Bebekler diş çıkartma dönemlerinde çok fazla salye salgıladıklarından dolayı boğaz bölgesinde birikintiler oluşur. Bu durum bebeklerde tıkanıklığa ve aşırı derecede öksürüğe neden olur. Bu dönemlerde bebekler ilgiyi çok fazla üzerinde çekmek ister ve öksürüğü devamlı hale getirirler.

Diş çıkartma döneminde bebeklerde görülen ateşlenme: Diş çıkartma dönemlerinde bebeklerde sıklıkla ateşlenmeye rastlarız. Bu duruma ağrıları neden olduğu ve bazı bebeklerde görülürken bazı bebeklerde de görülmeme olasılığı olduğu bilinmektedir. Bazı durumlarda bebeklerdeki ateşlenmenin sebebi bir takım hastalıkların başlangıcı ve belirtileri de olabilir. Yüksek ateş durumunda mutlaka bebekler en yakın hekimi en yakın hastaneye götürülmeleri gerekir.

Bebeklerde diş çıkartma dönemlerinde ısırma isteği: Bebeklerin diş çıkartma dönemlerinde kaşınmadan dolayı sürekli olarak ısırma isteği artacaktır. Dişlerin çıkmasına bağlı olarak gelişen bir durumdur. Bebek de ısırma isteği rahatlama amacıyla oluşmaktadır. Bu dönemde bebek eline geçen her cismi ve her maddeyi ısırmak isteyecektir

Bebeklerde diş çıkartma dönemlerinde fazlasıyla görülen ishal durumu: Bebekler diş çıkartma dönemlerinde salgıladıkları saygıdan dolayı bağırsakları da hızlı bir şekilde çalışmaktadır fakat diş çıkartma dönemlerinde görülen ishalin nedeni yalnızca bir çıkartma olmayabilir her bebekte bir günden daha fazla sürülen süren ishal durumu varsa mutlaka bir hekime götürülmelidir.

Diş çıkarma döneminde bebeklerde görülen iştahsızlık: Bebekler diş çıkartma dönemlerinde verilen Katı cisimleri istemeyebilirler çok sık olan bir durumdur ve endişelenecek bir durum yoktur. Genellikle bu dönemlerde bebekleri sıvı gıdalarla beslenmek gerekir.

Bebekler diş çıkartma süresince görülen uykusuzluk: Bebekler diş çıkartma dönemlerinde ağrıya bağlı olmak üzere geceleri uykusuzluk çekerler bebekleri geceleri sakinleştirmek için sıvı bir gıdalar ile besleyebilir bebeğinizi emzirerek sakinleştirebilirsiniz.

Bebeklerin diş çıkarma döneminde kulak kaşınması ve kulakları çekiştirmesi: Bebekler diş çıkartma dönemlerinde kulaklığını kaşıyabilir ve kulakları çekiştirmeleri bu çok normal bir harekettir genellikle diş çıkartmadan dolayı yaşanan ağrı kulaklara vurabilmektedir.

Diş etlerinde diş çıkarma döneminde oluşan kaşıntı: Dişler diş çıkarma döneminde diş etlerine baskı uygulayarak dışarıya çıkmaya çalışıyorlar Bu durumda diş etlerinde bir kaşınmaya ve ağrıya neden olur.

Diş çıkartma döneminde bebeklerin rahatlatmak için neler yapılabilir

Diş çıkarma döneminde genellikle bebeğin yüzünde kızarıklıklar oluşur. Kızarıklıkları gidermek için nemlendirici kremler kullanılabilir.

Genellikle bebekler soğuk gıdalarla beslenebilir özellikle meyve püreleri çocukların iştahını açacaktır.

Bebeklerin diş çıkartma döneminde daha fazla su ve sulu yiyecekler vererek bebeklerin diş çıkarma döneminde ishal olduklarından kaybettiği su bu sayede tekrar onlara göre verilir.

Diş etlerinde oluşan ağrıları gidermek için soğuk ve sert meyveler çocuklara verilebilir.

Diş çıkarma döneminde çocukların dişlerini rahat bir şekilde kasıyabilmeleri için eczanelerde satılan diş kaşıyıcı ürünlerden alınabilir.

Emzirmek faydalı mıdır ?

Diş çıkartma dönemlerinde anne sütü dişeti dokusu üzerinden tedavi edici bir özelliğe sahiptir. Meme emerken çocuğun kasları daha fazla geliştiği için bebeğin çene kasları kuvvetli olur düzgün gelişmiş bir çenede çıkan dişler daha sağlıklı ve daha düzgün olacaktır

Diş çıkartma dönemlerinde her bebekte aynı sorunlar görülür mü ?

Evet bebeklerin diş çıkartma dönemlerinde genellikle aynı sorunlar görülebilir salya akıtma ateşlenme huysuzluk dişetlerinde kaşınma ve uykusuzluk problemleri genellikle bebeklerin diş çıkartma dönemlerinde görülen sorunlardır.

Diş Hekim Fiyatları

Diş çarpıklığı tedavisi, Diş çapraşıklıkları, Çarpık dişler

30 Ekim 2015

Süt dişlerinin yerine Daimi dişler bırakmasıyla beraber pek çok çocukta diş çarpıklıkları görülmeye başlar. Çapraşıklıkların en büyük nedenlerinden birisi süt dişlerinin doğru bir şekilde bakılmamasıdır. Bununla beraber genetik kalıtımsal nedenlerden Diş çarpıklıklarını neden olabilmektedir. Çocukların çene yapısı gelişiminde de sorunların olması diş çarpıklıklarına neden oluşturmaktadır.

Diş çarpıklıklarının tek sorunu estetik midir ?

Dişlerin düzgün olarak sıralanması yalnızca açısından bir sorun teşkil etmemektedir. Dişlerin fırçalanma esnasında diş fırçaları bu bölgeleri iyi temizleyememesine de neden olmaktadır. Diş fırçasının ulaşamadığı noktalar bakteri birikimine neden olmakta ve zamanla dişler üzerinde de çürüklerin oluşmasına sebep olmaktadır. İleri derecede çarpıştıklarında çene ve eklem rahatsızlıklarda oluşabilmektedir.

Çarpık dişlerin tedavi edilmesi mümkün müdür ?

Diş çapraşıklıkları ortodonti tedavisi ile tedavi edilebilmektedir. Ortodonti tedavisi uzun ve zahmetli bir tedavi yöntemidir bu tedavi en az 6 ay en fazla ise 2 yıl bir zamanda çözüme konuşabilir ortodonti tedavileri kalıcı bir tedavi yöntemidir ortodonti tedavisi olmak istemeyen bir çocuğu tedavi etmek çok zor hatta imkansızdır bu tedaviler çok erken yaşlarda başlar erken yaşta başlayan diş çarpıklık tedavisinden çok daha iyi sonuç ve çok daha hızlı sonuçlar alınabilir ortodonti tedavilerinin ilk başlama yaşı 8 ila 10 yaş arasındadır hafif ve orta dereceli diş çarpıklıklarında diş apareyleri yardımıyla dişler düzeltilebilir.

Ortodonti tedavilerinde diş tellerinin kullanılması

Çocuklarda uygulanan ortodonti tedavilerinde genellikle diş tellerinden yararlanılır. Diğer yaşlarda ise genellikle takıp çıkarılabilen ortodonti apareyleri kullanılırç Özellikle gece yatarken kullanılan diş aperayleri en sık tercih edilen ortodonti tedavilerinden birisidir. Büyüme ve gelişme dönemlerinde ise dişlerinin yapısının belirli bir yana doğru gelişmesini sağlamak için fonksiyonel tellerden yararlanabilmektedir. Çocukluk döneminde kullanılan takıp çıkarılan teller estetik görünümlü olup kullanım açısından rahat bir şekilde takılıp çıkarılabilmektedir.

Diş çarpıklığı sorunu tedavi edilmezse neler yaşanır ?

Diş çarpıklığı çocukluk yaşlarda tedavi edilmezse ileriki yaşlarda estetik görünümün yanı sıra kişide psikolojik bozukluklara da neden olabilir. Aynı zamanda çarpışıklığa bağlı olarak diş eti problemleri diş çürükleri ağız kokusu ve diş kayıtlarda sıklıkla görülen problemlerdir.

Her diş çarpıklığı ortodonti tedavisi ile mi düzeltilebilir ?

Hayır diş çarpıklığı sorunları ortodonti tedavisinin yanı sıra protez kaplama uygulamalarıyla da giderilebilmektedir. Ortodonti tedavileri diğer tedavi yöntemlerine göre doğal bir tedavi uygulaması olmasından dolayı farklılık gösterir. Ortodonti tedavilerinde hastanın kendi dişleri düzeltilirken diğer tedavi yöntemlerinde dişler kesilerek üzerine kaplama uygulanır.

Görünmeyen ortodonti diş teli tedavisi

Özellikle ergenlik çağındaki bireylerin diş teli takmak istememeleri bu hastaları diğer alternatif tedavi yöntemlerine yönlendirmekteydi. Gelişen teknoloji ile beraber günümüzde artık ortodonti tedavilerinde görünmeyen diş teli tedavisi uygulanmaktadır. Dişler arkasından uygulanan tel tedavisi ile dişler görünmeyen bir diş teli vasıtasıyla düzeltilebilmektedir.

Ortodonti tedavisinden en fazla kimler yararlanıyor ?

Daha fazla düşkün olan bayanlar ortodonti tedavisi ne son yıllarda görünmeyen diş tellerinde ortodonti tedavisinde katkısıyla tedavi olan bakış açısı değişmiş ve istek artmıştır.

Görünmeyen ortodonti tedavisinin süresi farklı mıdır ?

Görünmeyen diş teli tedavisi diğer ortodonti tedavisine göre biraz daha zahmetli ve biraz daha maliyetli bir uygulamadır. Bu uygulama her hastaya yapılamadığı gibi bu tedavinin süreci diğer ortodonti tedavilerine göre daha uzundur.

Görünmeyen diş teli tedavisi her yaşta uygulanabilir mi ?

Görünmeyen ortodonti diş teli tedavisi Her Yaşta uygulanabilir Fakat bu Tedavinin uygulanabilmesi için dişlerinizin ve diş etlerinizin son derece sağlıklı olması gerekir ortodonti görünmeyen diş teli tedavisi tedavi süreci yaklaşık olarak altı ay yada üç sene kadardır. Doktorunuz sizinle muayene sonrası gerekli ayrıntıları tek tek konuşacaktır. Tekrardan yukarıda belirtmiş olduğumuz gibi bu tedavi diğer ortodonti tedavilerine göre daha uzun sürmektedir.

Diş çarpıklık tedavi fiyatları

Diş çarpıklığı tedavisi fiyatları uygulanacak tedavi hastanın durumuna uygulanacak tedavi süresine Diş hekimine Diş Hastanesine diş kliniğine diş kliniği nin hangi semtte hangi ilçede olduğuna bağlı olmak koşulu ile değişmektedir. Burada oldukça değişken fiyatlar nedeniyle kesin ve net fiyatlar verilememektedir. Web sitelerinde veya diğer internet sitelerinde verilen fiyatlar mutlaka yanıltıcı olacaktır. Net rakamları ancak ve ancak Diş Hekimi muayenesi sonrasında diş hekiminizden alabilirsiniz.

Diş Hekim Fiyatları

Diş çarpıklığı tedavisi fiyatları, Diş çapraşıklıkları, Çarpık dişler

30 Ekim 2015

Süt dişlerinin yerine Daimi dişler bırakmasıyla beraber pek çok çocukta diş çarpıklıkları görülmeye başlar. Çapraşıklıkların en büyük nedenlerinden birisi süt dişlerinin doğru bir şekilde bakılmamasıdır. Bununla beraber genetik kalıtımsal nedenlerden Diş çarpıklıklarını neden olabilmektedir. Çocukların çene yapısı gelişiminde de sorunların olması diş çarpıklıklarına neden oluşturmaktadır.

Diş çarpıklıklarının tek sorunu estetik midir ?

Dişlerin düzgün olarak sıralanması yalnızca açısından bir sorun teşkil etmemektedir. Dişlerin fırçalanma esnasında diş fırçaları bu bölgeleri iyi temizleyememesine de neden olmaktadır. Diş fırçasının ulaşamadığı noktalar bakteri birikimine neden olmakta ve zamanla dişler üzerinde de çürüklerin oluşmasına sebep olmaktadır. İleri derecede çarpıştıklarında çene ve eklem rahatsızlıklarda oluşabilmektedir.

Çarpık dişlerin tedavi edilmesi mümkün müdür ?

Diş çapraşıklıkları ortodonti tedavisi ile tedavi edilebilmektedir. Ortodonti tedavisi uzun ve zahmetli bir tedavi yöntemidir bu tedavi en az 6 ay en fazla ise 2 yıl bir zamanda çözüme konuşabilir ortodonti tedavileri kalıcı bir tedavi yöntemidir ortodonti tedavisi olmak istemeyen bir çocuğu tedavi etmek çok zor hatta imkansızdır bu tedaviler çok erken yaşlarda başlar erken yaşta başlayan diş çarpıklık tedavisinden çok daha iyi sonuç ve çok daha hızlı sonuçlar alınabilir ortodonti tedavilerinin ilk başlama yaşı 8 ila 10 yaş arasındadır hafif ve orta dereceli diş çarpıklıklarında diş apareyleri yardımıyla dişler düzeltilebilir.

Ortodonti tedavilerinde diş tellerinin kullanılması

Çocuklarda uygulanan ortodonti tedavilerinde genellikle diş tellerinden yararlanılır. Diğer yaşlarda ise genellikle takıp çıkarılabilen ortodonti apareyleri kullanılırç Özellikle gece yatarken kullanılan diş aperayleri en sık tercih edilen ortodonti tedavilerinden birisidir. Büyüme ve gelişme dönemlerinde ise dişlerinin yapısının belirli bir yana doğru gelişmesini sağlamak için fonksiyonel tellerden yararlanabilmektedir. Çocukluk döneminde kullanılan takıp çıkarılan teller estetik görünümlü olup kullanım açısından rahat bir şekilde takılıp çıkarılabilmektedir.

Diş çarpıklığı sorunu tedavi edilmezse neler yaşanır ?

Diş çarpıklığı çocukluk yaşlarda tedavi edilmezse ileriki yaşlarda estetik görünümün yanı sıra kişide psikolojik bozukluklara da neden olabilir. Aynı zamanda çarpışıklığa bağlı olarak diş eti problemleri diş çürükleri ağız kokusu ve diş kayıtlarda sıklıkla görülen problemlerdir.

Her diş çarpıklığı ortodonti tedavisi ile mi düzeltilebilir ?

Hayır diş çarpıklığı sorunları ortodonti tedavisinin yanı sıra protez kaplama uygulamalarıyla da giderilebilmektedir. Ortodonti tedavileri diğer tedavi yöntemlerine göre doğal bir tedavi uygulaması olmasından dolayı farklılık gösterir. Ortodonti tedavilerinde hastanın kendi dişleri düzeltilirken diğer tedavi yöntemlerinde dişler kesilerek üzerine kaplama uygulanır.

Görünmeyen ortodonti diş teli tedavisi

Özellikle ergenlik çağındaki bireylerin diş teli takmak istememeleri bu hastaları diğer alternatif tedavi yöntemlerine yönlendirmekteydi. Gelişen teknoloji ile beraber günümüzde artık ortodonti tedavilerinde görünmeyen diş teli tedavisi uygulanmaktadır. Dişler arkasından uygulanan tel tedavisi ile dişler görünmeyen bir diş teli vasıtasıyla düzeltilebilmektedir.

Ortodonti tedavisinden en fazla kimler yararlanıyor ?

Daha fazla düşkün olan bayanlar ortodonti tedavisi ne son yıllarda görünmeyen diş tellerinde ortodonti tedavisinde katkısıyla tedavi olan bakış açısı değişmiş ve istek artmıştır.

Görünmeyen ortodonti tedavisinin süresi farklı mıdır ?

Görünmeyen diş teli tedavisi diğer ortodonti tedavisine göre biraz daha zahmetli ve biraz daha maliyetli bir uygulamadır. Bu uygulama her hastaya yapılamadığı gibi bu tedavinin süreci diğer ortodonti tedavilerine göre daha uzundur.

Görünmeyen diş teli tedavisi her yaşta uygulanabilir mi ?

Görünmeyen ortodonti diş teli tedavisi Her Yaşta uygulanabilir Fakat bu Tedavinin uygulanabilmesi için dişlerinizin ve diş etlerinizin son derece sağlıklı olması gerekir ortodonti görünmeyen diş teli tedavisi tedavi süreci yaklaşık olarak altı ay yada üç sene kadardır. Doktorunuz sizinle muayene sonrası gerekli ayrıntıları tek tek konuşacaktır. Tekrardan yukarıda belirtmiş olduğumuz gibi bu tedavi diğer ortodonti tedavilerine göre daha uzun sürmektedir.

Diş çarpıklık tedavi fiyatları

Diş çarpıklığı tedavisi fiyatları uygulanacak tedavi hastanın durumuna uygulanacak tedavi süresine Diş hekimine Diş Hastanesine diş kliniğine diş kliniği nin hangi semtte hangi ilçede olduğuna bağlı olmak koşulu ile değişmektedir. Burada oldukça değişken fiyatlar nedeniyle kesin ve net fiyatlar verilememektedir. Web sitelerinde veya diğer internet sitelerinde verilen fiyatlar mutlaka yanıltıcı olacaktır. Net rakamları ancak ve ancak Diş Hekimi muayenesi sonrasında diş hekiminizden alabilirsiniz.

Diş Hekimi Tedavileri

Diş eti kaşıntısı neden olur ve nasıl geçer ?

27 Ekim 2015

Diş eti kaşınması aslında bir dişeti hastalığıdır. Bu durum diş etlerinde çekilme olduğunu ve rahatsızlıkların giderek artacağının habercisidir. Bu dönemlerde dişlerde görülen aşırı hassasiyet, diş köklerinde çürüklerin görünmesi ve diş etinde meydana gelen aşağı doğru inmeden kaynaklanan estetik problemler dişlerinde zamanla kaybedilmesinin işaretleridir.

Diş eti kaşıntısına neden olan durumlar nelerdir ?

Diş eti kaşıntısı başta da söylediğimiz gibi bir diş eti rahatsızlığıdır. Bu diş eti rahatsızlığına neden olan bir takım sebepler vardır. Bu sebeplerden en belirgin olanları: Dişlerin günlük olarak temizlenmemesi, dişlerin yanlış fırçalanması yada aşırı derecede dişlerin temizlenmesi, dişlerin çarpışık olması, sert diş fırçalama, dişlerde meydana gelen travmalar, hatalı yapılmış dolgu ve kaplamalar ve bir takım hastalıklar diş eti rahatsızlıklarına ve dişlerde kaşınmaların görünmesine neden olmaktadır.

Diş eti rahatsızlıkları ve kaşıntılar ilerlerse ne olur ?

Diş eti rahatsızlıkların ilerlemesi ve diş etlerinde oluşan kaşıntıların dikkate alınmaması zamanla diş etlerinde çekilmeleri ve sonuç olarak dişlerin korkumasız kalmasına neden olacaktır. Bu durum dişlerin sallanmasına ve zamanla dökülmelerine de neden olacaktır.

Dişlerde oluşan kaşıntı ve rahatsızlık hissi nasıl geçirilebilir ?

Diş eti rahatsızlıkların ilk ve en önemli belirtisi diş etlerinde meydana gelen kanamadır. Durum bu iken erkenden önlem almak ve bir an evvel bir diş hekimine başvurarak diş taşlarının temizletilmesi gerekmektedir. Eğer durum ilerlemiş ve diş eti rahatsızlığına yani iltihaplanmaya dönüşmüş ise bu sefer geniş çaplı bir diş eti tedavisi görülmesi gerekir. Bu süreçte doktorun önerilerini dikkate almak ve doğru bir uygulama ile dişetlerinin sağlığına yeniden kazandırılması son derece önemli süreçlerdir.

Hangi tedavi yöntemleri uygulanıyor ?

Eğer diş etlerinde bir kaşıntı meydana gelmiş ise bir an evvel bir diş hekimine muayene olunması gerekmektedir. Bu sürecin ardından eğer dişetlerinde bir iltihaplanma meydana gelmiş ise diş eti tedavisi, dişlerinde meydana gelen hasarın tedavisi, dişllerde oluşan hassasiyetlerin giderilmesi ve diş eti dokusunun cerrahi olarak tedavisi gibi tedavi seçenekleri mevcuttur.

Ağız ve Diş Sağlığı

Diş sararmasına neden olan etkenler

23 Ekim 2015

Beyaz dişler hemen hemen hepimizin hayallerini süsler. Fakat bu şekilde dişlere sahip olabilmek için mutlaka çaba sarf etmemiz gerekiyor. Öncelikli olarak diş bakımımıza çok özen göstermeliyiz. Düzenli olarak diş bakımının yanı sıra diş hekimi kontrolleriyle de bu bakımı kontrol altında tutmamız gerekir.

Beyaz dişler özgüveni arttırır

Beyaz dişler özgüvenin en büyük etkenidir. Sosyal hayatta yada iş hayatında kendinizle barışık yaşamanızı ikili ilişkilerinizde rahat bir gülümseme sağlamanızı beyaz dişlerinize borçlusunuzdur. Bu nedenle beyaz dişlere olan istek bu uygulamayı en popüler diş uygulamarı sıralamasına sokmaktadır.

Yediklerimiz ve içtiklerimiz dişlerimizin sararmasına neden olur

Günlük olarak yediklerimiz ve içtiklerimiz dişlerimiz üzerinde donuk ve sarartan bir etki oluşturur. Bu etki dişlerin günlük olarak bakımının da yapılmaması nedeni ile kalıcı bir hal alır.

Dişlerin sararmasının en büyük nedeni günlük tüketilen çay ve kahve

– Diş sararmalarının en büyük nedenlerinden birisi çay ve kahve tüketimi.. Günlük olarak hepimizin mutlaka gerçekleştirdiği çay ve kahve tüketimi dişlerin zamanla sararmasına ve bu sararmanın kalıcı olmasına neden olmaktadır.

– Özellikle kahve içeriğinde bulunan kafein kromojen içermektedir. Bu madde diş boşlukları arasında kalıcı bir sararmaya neden olacaktır.

– Çay ve kahve yerine uzmanlar diş beyazlığını korumak için yeşil çayı ve bitki çaylarını öneriyor.

– Çay veya kahve içmeyi çok seviyorsanız bu içecekleri tükettikten sonra mutlaka şekersiz sakız çiğnemelisiniz.

Alkol alımı dişlerin sararmasına neden oluyor ?

Eğer siz bir kırmızı şarap tutkunuysanız mutlaka dişlerinizde zamanla sararmalar göreceksiniz. Kırmızı şarap dişler üzerinde bir sararma etkisi yapar. Bu içkilerin asidik bir yapısı vardır ve dişler üzerinde sararmaya neden olmaktadır.

Sigara en büyük düşmanınız

Özellikle sigaranın hem dişlere hemde diş etlerinize çok büyük zararları vardır. Sigara içen kişilerde dişlerde ve diş aralarında sarı lekeler kalıcı bir şekilde yer alır.

Baharatlı yiyecekler dişlerin sararmasına neden olur

Hintlilerin baharatı olan köri artık türk mutfağında da yer alıyor. Körinin dişleri sarartıcı etkisi büyük. Sağlık açısından faydası olasa da yemeklerde aşırı kullanılan baharatlar dişlerin renginde sararma olmasına neden oluyor.

Fındık dişlerin lekelenmesine neden oluyor ?

Günlük olarak bolca tükettiğimiz fındıkta dişler üzerinde lekelenmelere yol açıyor. Hatta fındığın mürekkep ve boya yapımında kullanıldığı da bilimsel bir gerçek..

Yemeklerde kullandığımız soslar dişlerin sararmasına neden oluyor

Domates sosları, hazır satılan soslar, sirkeli soslarda dişlerin saramalarına neden olmaktadırlar.

Çikolatalar, renkli şekerler dişlerin renklenmesine neden oluyor

Özellikle çocukların sıklıkla tükettikleri çikolatalar, şekerli yiyecekler, renkli bonbonlar dişler üzerinde kalıcı bir sararmaya neden olmaktadır. Şekerli yiyecekler dişlerde sararmanın yanı sıra çürümeye de neden olmaktadırlar.

Dişerinizin günlük olarak bakımını yapınız

Güzel ve beyaz dişlere sahip olmak için dişlerinizin günlük bakımlarını ve diş hekimi kontrollerini mutlaka gerçekleştiriniz.

Diş Hekimi Tedavileri

Diş eğriliği tedavisi nasıl yapılır ? Eğri diş düzeltme

18 Ekim 2015

Diş eğriliği ortodonti tedavisi ne zaman yapılmalıdır ?

Ortodonti tedavisi diş eğriliği, diş çarpıklıkları, çene problemleri ve diziliş bozukluklarını düzelten bir bilim dalıdır. Buradaki amaç eğri olan kemikleri düzeltmektedir. Bu nedenle uluslararası platformlarda bu branş için çene ve yüz ortopedisi adı verilmektedir.

Diş eğriliği tedavisinde yaş sınırı var mıdır ?

Eğri diş tedavilerinde bir yaş sınırı bulunmamaktadır. Burada istenen şart bölgede sağlıklı diş ve çevre dokunun var olmasıdır. Eğer dişler ve dokular sağlıklı ise her yaştaki kişiye eğri diş tedavisi uygulanabilmektedir.

Eğri diş tedavisini diş hekimleri yapabilir mi ?

Diş hekimleri sınırlı bir alanda ortodonti tedavisi uygulayabilirler. Fakat bu tedaviyi bir ortodonti uzmanının gerçekleştirmesi gerekmektedir.

Eğri diş tedavilerinde diş bu eğriliğe neden olan dişler çekilmesi gerekir mi ?

Genellikle diş çekimi en son uygulanan tedavi yöntemi olarak gerçekleştirilmektedir. Eğer 20 lik dişler bu eğriliğe neden oluyor ise ortodonti uzmanı gerek gördüğünde 20 lik dişlerin çekilmelerini isteyebilir. Bunun dışında çekimli tedavi oranı oldukça düşüktür.

Eğri diş tedavilerinde görünmez braketler kullanılabilir mi ?

Son dönemlerde diş rengine benzeyen braketler sıklıkla kullanılmaktadır. Bu durum estetik açıdan kendisine sıkıntı yaratan bireyleri de rahatlattı.. Birde dişlerin arka bölgesinden uygulanan görünmeyen diş teli adı verilen tel tedavisi uygulanmaktadır. Buda estetik tedavi uygulamalarından birisi..

Eğri diş tedavileri ne kadar sürüyor ?

Eğri diş tedavileri yaklaşık olarak 6 ay ile 2 sene kadar sürmektedir. Bu durum hastaya bağlı olmak koşulu ile değişmektedir. Bu süreç aynı zamanda doğru teşhis ve tedavi yöntemlerinin uygulanması ile kısalabilir yada uzayabilir.

Eğri diş tedavileri hastaya acı verir mi ?

Ağrıdan ziyade bu tedavide hastanın alışma süreci daha çok önem kazanmaktadır. Alışma sürecinde dişlerinde, dilinde, ağzında bir takım hassasiyetler oluşabilir. Bu hassasiyetlerde hastaya acı verebilir.

Eğri diş tedavilerinde alınan olumlu sonuç oranı nedir ?

Eğri diş tedavilerinin sonucu genellikle olumlu bitmektedir. İyi bir ortodonti tarafından uygulanan eğri diş tedavilerinde %100 yakın sonuç alınmaktadır.

Eğri diş tedavileri dişlere zarar verir mi ?

Diş bakımını doğru ve doktorunzun önerileri doğrultusunda gerçekleştirirseniz uygulanan tedavinin dişlere hiç bir zararı yoktur.

Eğri diş tedavi sonrasında yeniden bozulma olur mu ?

Eğri diş tedavisinin tamamlanması ile beraber ardından pekiştirme tedavisi uygulanır. Bu dönem sonrasında dişler çene kemiğinin tekrar sertleşmesi ile yerlerinde sabitleşirler. Bu durumun değişmesine neden olan tek etken 20 lik dişlerin çıkması ve yeniden diğer dişleri sıkıştırarak eğriliğe neden olmasıdır. Alınacak önlemlerle bu durum önceden kontrol altına alınabilir.

Eğri diş tedavisi sırasında diş bakımına oldukça önem gösterilmelidir

Eğri diş tedavisinde başarılı olmanın yegane şartlarından birisi dişlerin temiz tutulması, düzenli olarak fırçalanmasıdır. Doğru bir ağız hijyeni ile başarı oranı artacaktır. Eğer doğru bir bakım gerçekleşmezse bu tedavi sürecinde diğer dişlerinizde bu durumdan olumsuz etkileneceklerdir. Bu nedenle bu tedavide diş bakımı oldukça önemlidir.

Eğri diş tedavisini SGK karşılıyor mu ?

Üniversite hastaneleri ve SGK eğri diş tedavisini karşılıyor.

Eğri diş tedavisi fiyatları

Net fiyatlar yapılacak kontroller sonrasında doktorunuz tarafından verilebilir. Ortalama fiyatlar devlet hastanelerinde 1500 TL diğer özel klinik ve hastanelerde 4000 – 8000 TL arasındadır.

Diş Hekimi Tedavileri

Diş eğriliği tedavisi nasıl yapılır ? Eğri diş düzeltme fiyatları

18 Ekim 2015

Diş eğriliği ortodonti tedavisi ne zaman yapılmalıdır ?

Ortodonti tedavisi diş eğriliği, diş çarpışıklıkları, çene problemleri ve diziliş bozukluklarını düzelten bir bilim dalıdır. Buradaki amaç eğri olan kemikleri düzeltmektedir. Bu nedenle uluslararası platformlarda bu branşa için çene ve yüz ortopedisi adıda verilebilmektedir.

Diş eğriliği tedavisinde yaş sınırı varmıdır ?

Eğri diş tedavilerinde bir yaş sınırı bulunmamaktadır. Burada istenen şart bölgede sağlıklı diş ve çevre dokunun var olmasıdır. Eğer dişler ve dokular sağlıklı ise her yaştaki kişiye eğri diş tedavisi uygulanabilmektedir.

Eğri diş tedavisini diş hekimleri yapabilir mi ?

Diş hekimleri sınırlı bir alanda ortodonti tedavisi uygulayabilirler. Fakat bu tedaviyi bir ortodonti uzmanının gerçekleştirmesi gerekmektedir.

Eğri diş tedavilerinde diş bu eğriliğe neden olan dişler çekilmesi gerekir mi ?

Genellikle diş çekimi en son uygulanan tedavi yöntemi olarak gerçekleştirilmektedir. Eğer 20 lik dişler bu eğtiliğe neden oluyor ise ortodonti uzmanı gerek gördüğünde 20 lik dişlerin çekilmelerini isteyebilir. Bunun dışında çekimli tedavi oranı oldukça düşüktür.

Eğri diş tedavilerinde görünmez braketler kullanılabilir mi ?

Son dönemlerde diş rengine benzeyen braketler sıklıkla kullanılmaktadır. Bu durum estetik açıdan kendisine sıkıntı yaratan bireyleri de rahatlattı.. Birde dişlerin arka bölgesinden uygulanan görünmeyen diş teli adı verilen tel tedavisi uygulanmaktadır. Buda estetik tedavi uygulamarından birisi..

Eğri diş tedavileri ne kadar sürüyor ?

Eğri diş tedavileri yaklaşık olarak 6 ay ile 2 sene kadar sürmektedir. Bu durum hastaya bağlı olmak koşulu ile değişmektedir. Bu süreç aynı zamanda doğru teşhis ve tedavi yöntemlerinin uygulanması ile kısalabilir yada uzayabilir.

Eğri diş tedavileri hastaya acı verir mi ?

Ağrıdan ziyade bu tedavide hastanın alışma süreci daha çok önem kazanmaktadır. Alışma sürecinde dişlerinde, dilinde, ağzında bir takım hassasiyetler oluşabilir. Bu hassasiyetlerde hastaya acı verebilir.

Eğri diş tedavilerinde alınan olumlu sonuç oranı nedir ?

Eğri diş tedavilerinin sonucu genellikle olumlu bitmektedir. İyi bir ortodonti tarafından uygulanan eğri diş tedavilerinde %100 yakın sonuç alınmaktadır.

Eğri diş tedavileri dişlere zarar verir mi ?

Diş bakımını doğru ve doktorunzun önerileri doğrultusunda gerçekleştirirseniz uygulanan tedavinin dişlere hiç bir zararı yoktur.

Eğri diş tedavi sonrasında yeniden bozulma olur mu ?

Eğri diş tedavisinin tamamlanması ile beraber ardından pekiştirme tedavisi uygulanır. Bu dönem sonrasında dişler çene kemiğinin tekrar sertleşmesi ile yerlerinde sabitleşirler. Bu durumun değişmesine neden olan tek etken 20 lik dişlerin çıkması ve yeniden diğer dişleri sıkıştırarak eğriliğe neden olmasıdır. Alınacak önlemlerle bu durum önceden kontrol altına alınabilir.

Eğri diş tedavisi sırasında diş bakımına oldukça önem gösterilmelidir

Eğri diş tedavisinde başarılı olmanın yegane şartlarından birisi dişlerin temiz tutulması, düzenli olarak fırçalanmasıdır. Doğru bir ağız hijyeni ile başarı oranı artacaktır. Eğer doğru bir bakım gerçekleşmezse bu tedavi sürecinde diğer dişlerinizde bu durumdan olumsuz etkileneceklerdir. Bu nedenle bu tedavide diş bakımıoldukça önemlidir.

Eğri diş tedavisini SGK karşılıyor mu ?

Üniversite hastaneleri ve SGK eğri diş tedavisini karşılıyor.

Eğri diş tedavisi fiyatları

Net fiyatlar yapılacak kontroller sonrasında doktorunuz tarafından verilebilir. Ortalama fiyatlar devlet hastanelerinde 1500 TL diğer özel klinik ve hastanelerde 4000 – 8000 TL arasındadır.

 

Bu konu ile ilgili diğer kaynaklar

http://www.dishekim.com.tr/dis-egriligi-tedavisi-nasil-yapilir-egri-dis-duzeltme-fiyatlari.html

http://www.distedavi.com.tr/egri-dis-duzeltme-dis-egriligi-fiyatlari-egri-disler-nasil-tedavi-edilir.html

http://www.dishekimi.com.tr/dis-egriligi-egri-disler-egri-dis-duzeltme-tedavisi-fiyatlari.html

Ağız ve Diş Sağlığı

Diş fırçalama kaç dakika yapılmalıdır ?

15 Ekim 2015

Türkiyede diş fırçalama bilinci oldukça geri bırakılmış hatta hiç alışkanlık haline dahi bile getirilmemiştir. Bu konudan oldukça dem vuran diş hekimleri ülkemizde diş fırçalama alışkanlığının oldukça düşük ve diş fırçalama süresininde çok kısa tutulduğunu vurguluyorlar.

Diş fırçalama konusunda yanlış bildiklerimiz

Dişleri yemek sonrasında hemen fırçalamak dişlere yarardan çok zarar getirmektedir. Özellikle asitli yiyecek ve içeceklerden en az yarım saat kadar sona dişlerin fırçalanması gerekiyor. Aksi taktirde diş fırçalama işlemi dişlere daha fazla zarar veriyor. Asitli yiyecek ve içeceklerin ardından ağız çalkalamak ve yarım saat kadar sonra dişlerin fırçalanması daha sağlıklı bir ağız bakımı anlamına geliyor.

En ideal diş fırçalama süresi 3 dakikadır ?

Dişlere en fazla zararı veren asidik iyecek ve içeceklerdir. Özellikle Limon suyu portakal suyu gibi gıdaların asit miktarı fazla olması diğer asidik gıdalar içeren içeceklerin tüketiminden sonra diş minelerinde zayıflama olmaktadır. Dişlerin bu yiyeceklerin tüketiminin hemen ardından fırçalanması zayıflayan diş minesinin aşınmasına yol açabilmektedir. Bu nedenle bu yiyecek ve içeceklerin tüketiminden en az yarım saat sonra dişlerimizi fırçalamamız gerekiyor.

Diş fırçalama alışkanlığımızı günde en az iki defa olmak kaydı ile tekrarlamamız gerekmektedir. Bu süreler sabah ve gece yatmadan önce olmalıdır. Her iki çene ayrı ayrı fırçalanması gerekiyor. diş yüzeyleri hem içeriden hemde dışarıdan olmak koşulu ile her iki çenede ayrı ayrı fırçalanması gerekmektedir. İdeal fırçalama süresi ise en az iki dakika olmak koşulu ile 3 dakikadır. İyi bir diş temizliği için diş fırçalamanın yanı sıra diş ipi kullanımı da mutlaka gereklidir.

Diş fırçalama sırasında dilinizi de fırçalayın

Dişlerimizi günde en a iki kez olmak koşulu ile fırçalamamız gerekiyor en ideal sayı ise 3 kezdir. Dişlerin öncelikli olarak 3 dakika fırçalanması daha sonra diş ipi kullanımına geçilerek en az iki dakika da dişlerin aralarının temizlenmesi gerekiyor. Bu süre ideal olarak 5 dakika kadar bir süre almaktadır. Dişlerin kurallarına göre fırçalanması dişlerin aşınmasının önüne geçecektir. En ideal diş fırçalama şeklini doktorunuzdan öğrenebilirsiniz. ayrıca diş fırçalama sırasında diş fırçasının arka yüzünde bulunan tırtıklı bölümle yada diş fırçası ile ufak ve nazik hareketlerle dilde fırçalanmalıdır.

Diş eti kanamasının en iyi çözümü dişlerin düzenli olarak fırçalanmasıdır

Eğer diş fırçalama sırasında bir kronometreniz varsa bu ideal süreyi yakalamanız konusunda size daha iyi yardımcı olacaktır. Kronometre sayesinde ne kadar süre dişlerinizi fırçaladığınızı tam olarak bileceksiniz ideal süre 120 saniyedir. Eğer diş fırçalama sırasında diş etleriniz kanıyor ise fırçalamaya ara vermeden devam ediniz.

Diş fırçalama dişlere uyugulanan bir masaj gibidir

Diş fırçası diş bitimi ile diş eti birleşimi noktasına kadar 45 derecelik açılarla yukarı ve aşağı olacak şekilde diş etinide kapsayacak yöntem ile fırçalanmalıdır. Bu dişlere bir temizlik olarak algılanmakta iken diş etlerine de bir masaj etkisi yaratacaktır.

Diş macunu nohut büyüklüğünde olmalıdır

En ideal diş macununu doktorunuzun önerisi ile seçebilirsiniz. Piyasa da var olan ve dişleri beyazlattığı savunulan diş macunları dişlere ciddi zararlar vermekte ve dişlerin aşınmasına yol açmaktadır. Bu nedenle her reklamı yapılan diş macununu alıp kullanmamak gerekmektedir. Fırçaya sürülecek ideal diş macunu ise nohut büyüklüğünde olmalıdır.

Kırmızıdan beyaza doğru fırçalayın

En ideal diş fırçalama şekli kırmızıdan beyaz doğru yani diş etinizden dişinize doğru olan fırçalama tekniğidir. Bu sayede diş aralarında kalan ve zamanla diş taşlarına dönüşecek olan yemek artıklarını da bölgeden temizlemiş olacaksınız.

Diş Hekim Fiyatları

Diş teli, çapraşık diş tedavisi, çarpık dişler

15 Ekim 2015

Diş teli tedavisi konusu özellikle çapraşık dişlere sahip olan hastaların en sık merak ettiği ve hakkında en çok araştırma yaptıkları konulardan birisidir. Bu konu özellikle gençlerin canını sıksa da diş hekimliği dünyasında gelişen sektör daha estetik diş teli hatta görünmez diş teli uygulamaları ile beraber daha cazip hale gelmeye başladı..

Sizlere diş teli ile ilgili olarak bir takım sorular sorarak bunlara cevap bulmaya çalışacağız. Bu sorular biz diş hekimlerine en sık yöneltilen sorular olacak.. Konunun sonunda ise diş teli ile ilgili olarak tamamen bilgilenmiş ve aklınızda soru işareti kalmamış olacak..

Ortodonti nedir ?

Dişlerde meydana gelen uyumsuzlukların, diş çarpıklıklarının, çene problemlerinin teşhis ve tedavisini gerçekleştiren bir diş hekimi dalıdır. Diş teli, braketler, vb. uygulamalar ortodonti alanında kullanılan gereçlerdir.

Ortodonti uzmanı (Ortodontist) ne demektir ?

Ortodontist aslında bir diş hekimidir. Ortodonti alanında yoğun bir eğitim almış olan diş hekimi aynı zamanda bir diş hekiminin faaliyetlerini yürütebilirken çene problemleri, kapanış bozuklukları, çarpık dişler, yüz profilleri vb. alanlarda da uzmanlık sahibidir.

Diş çarpıklığından memnun değilim dişlerimi nasıl düzleştirebilirim ?

Bu bizlere en sık gelen sorulardan birisidir. özellikle genç bayanların bu konuda oldukça muzdarip olduklarını görüyoruz. öyle ki ne kadar erken yaşta bu uygulama gerçekleştirilirse hem tedavi süreci kısalıyor hemde daha iyi bir sonuç alınıyor. Bu nedenle ortodonti tedavisine erken yaşlarda başlamak çok çok önemlidir.

Neden dişlerimi düzleştirmem gerekiyor ?

Bu size bağlı bir durum eğer gülüşünüzü ve dişlerinizin dizilişini beğenmiyorsanız ortodonti diş teli tedavisi için bir ortodontiste başvurabilirsiniz. Dişler gülüşünüzü ve sağlığınızı endirekt olarak etkileyen bölgedir. Dişlerde oluşan bir çarpışıklık sizin gülüşünüze, güzelliğinize ve doğal olarak da ruh sağlığınıza etki edecektir. Ayrıca çarpışık dişlerin diş sağlığını tehdit eden bir tarafı da vardır. Bu nedenle ortodonti tedavisi ile oluşabilecek negatif gelişimleri ortadan kaldırmış olacaksınız.

Çarpışık dişler ağız ve diş sağlığını olumsuz etkiler

Çarpışık dişler diş sağlığı açısından oldukça olumsuz etkiler doğurur. Bunların başında dişlerin tam olarak fırçalanmaması gelir. Çarpışıklık durumlarında dişler birbiri üzerin bindiklerinden dolayı keşişim noktalara arasındaki yemek artıklarının diş fırçası ile temizlenmesi zorlaşmaktadır. Diş aralarının yeterli derecede temizlenmemesi sürekli olarak bir ağız kokusu ve çürümesi tehlikesi ile dişleri karşı karşıya getirir. Ayrıca olumsuz koşullardan etkilenen bir diğer bölgede diş etleridir. Diş etleri de zamanla şişer, kanamalar oluşur ve diş eti hastalıklarına dönüşebilir.

Çapraşık dişler, kapanış bozuklukları ve çene eklem rahatsızlıkları

Çapraşık dişlerin kapanış bozukluklarına ve çene eklem rahatsızlıklarına yol açtığı da bir gerçektir. Hatalı kapanış bozuklukları çene eklem rahatsızlıklarının yanı sıra dişlerin birbiri ile çarpması zamanla diş çatlamalarına ve kırılmalarına kadar varabilen bir durum oluşturmaktadır.

Diş çarpışıklıklarında kullanılan braketler ve teller

Braketler çarpışık dişlerin düzeltilmesinde kullanılan ortodontik araçlardır. Bu uygulamalar ile dişler zamanla yerlerinden hareket ettirilir ve olması gereken pozisyona getirilmesi sağlanır. Bilindiği gibi dişler çene kemikleri üzerinde sabit dokular değillerdir. Bu dokulara uygulanan bir kuvvet çene kemiğine iletilir ve diş basınç yönüne doğru hareket ederken aksi yönde de bir kemik yapımı meydana gelmeye başlar. zamanla yerine oturan dişler istediğimiz şekle girerler.

Çocuğumun bir ortodonti tedavisine ihtiyacı olup olmadığını nasıl anlayabilirim ?

Ortodonti tedavisi ne kadar erken yaşlarda başlanırsa tedavi sürecide o kadar azalır. Daha erken yaşlarda uygulanacak bir ortodonti tedavisinde dişlerin hareket etme süreçleri de daha esnek olduğundan dolayı ortodonti tedavisi daha erken ve sağlıklı bir şekilde tamalanacaktır. Bu yaş çok küçük yaşlarda uygulanacak ortodonti tedavisi olabileceği gibi 7-8 yaşları ise en ideal çağdır.

Erken dönemde diş çarpışıklıklarını nasıl önleyebiliriz ?

Süt dişlerinin dökülmesi ve daimi dişlerin çıkmaya başladığı dönem çene yapısının şekillenmesi çok önemlidir. Bu dönemde alınacak önlemlerle beraber çarpışıklık en aza indirilebilir. Gerçekleştirilecek ortodonti tedavisi ile beraber çocuğunuz sağlıklı dişlere ve diş görünüme kavuşacaktır.

Diş teli tedavisi için belirli bir yaş var mıdır ?

Kesinlikle yaşın önemi yoktur. Hangi yaşta olursanız olun bu uygulama gerçekleştirilebilir.

Oluşan çarpışıklık zamanla düzelir mi ?

erken dönemde süt dişlerin dökülmesi yerine daimi dişlerin çıkmaya başlaması ile beraber alt dişlerde bir miktar çarpışıklık olasıdır. Bu zamanla düzelecektir. Fakat üst bölgedeki dişlerin herhangi birinde veya bir kaçında meydana gelen çarpışıklık durumunda ortodonti tedavisine başvurulmalıdır.

Çarpışıklık durumunda sonucun ortaya çıkması için beklemeli miyim ?

Eğer beklemeye devam ederseniz sonuç sizin için zamanla daha kötü olacaktır. Bu durumda ilk yapılması gereken şey bir ortodonti uzmanına başvurmaktır.

Ortodonti tedavi süresi ne kadardır ?

Hastanın dişlerinin durumuna göre süre değişebilmektedir. Ortalama bir süreç verilmesi gerekirse bu zaman 1,5 – 2 sene kadardır.

Ortodonti fiyatları sanıldığı kadar yüksek midir ?

Diş teli tedavi uygulamasının fiyatı bu uygulamayı gerçekleştirecek olan doktora, diş hastanesine, şehire vb.. bir çok etkene göre değişmektedir. Diş teli tedavisi uzun bir süreçtir ve ülkemizde oldukça ekonomik fiyatlara gerçekleştirilebilmektedir.

Diş teli tedavi fiyatları (ortodonti)

Diş teli tedavi fiyatları diş hekimine göre değişmektedir. Diş teli fiyatları 1000 TL den başlayarak 10.000 TL ye kadar çıkabilmektedir. Türk Tabipler Birliği 2016 – 2017 belirlediği ortodonti tedavi fiyatları

Angle Sınıf I Anomalilerinin Ortodontik Tedavisi 1070,0 TL
Angle Sınıf II Anomalilerinin Ortodontik Tedavisi 1280,0 TL
Angle Sınıf III Anomalilerinin Ortodontik Tedavisi 1710,0 TL
Sabit Kapanış Yükseltici Tatbiki (Kısa Süreli) 70,0 TL
Lingual Teknikle Angle Sınıf I Anomalilerinin Ortodontik Tedavisi 1160,0 TL
Lingual Teknikle Angle Sınıf II Anomalilerinin Ortodontik Tedavisi 1410,0 TL
Lingual Teknikle Angle Sınıf III Anomalilerinin Ortodontik Tedavisi 1880,0 TL
Açık Kapanışın Ortodontik Tedavisi 1710,0 TL
Önleyici Ortodontik Tedavi 540,0 TL
Kısa Süreli Ortodontik Tedavi 610,0 TL
Pekiştirme Tedavisi 380,0 TL
Pekiştirme Aygıtı (Hawley Pilağı) 370,0 TL
Sabit Pekiştirme Aygıtı (Lingual Retainer) 380,0 TL
Dudak Yastıkçığı (Lip Bumper) 320,0 TL