Monthly Archives

Şubat 2017

Diş Hekimi Tedavileri

Diş teli tedavisi ile çapraşık dişlere elveda

14 Şubat 2017

Diş hekimliğinin bir dalı ortodonti; çene bozuklukları, eğri dişlerin düzeltilmesi ve ağız problemlerin giderilmesi ile ilgilenir. Ortodontist ise diş hekimliği fakültesinden mezun olduktan sonra 4-6 yıl ortodonti üzerine eğitim alan ve bu eğitimi tamamlayan diş hekimlerine verilen ünvandır. Normal diş hekimi fakültesinden mezun olan diş hekimlerinin ortodonti tel tedavisi yapma hakları yoktur.

Diş teli tedavisinde kullanılan tellerin özellikleri nelerdir ?

Tel tedavisinde kullanılan malzemeler çok esnek yapıda olan ve dişler üzerinde bir miktar kuvvet uygulayan tellerdir. Yapılan bu baskı sonucunda dişler itilen yöne doğru hareket etmeye başlar. Hastanın ağzında bulunan eğri dişler ortodonti tedavisi ile hareket ettirilerek düzeltilir. Bu sayede dişlerinyapısını düzeltilerek inci gibi sıralanmış dişlere sahip olabiliriz.

Diş telleri için yaşın bir önemi varmıdır ?

Diş telleri her yaştaki hastaya uygulanabilir. Fakat diş telleri için yaşın mutlak önemi vardır. Bu önem tedavinin başarısını ve tedavinin daha az sürelerde tamamlanması için oldukça önemlidir. Ortodonti uzmanları diş teli tedavisinin ortaokul çağlarında başlandığında dişlerin çok daha hızlı hareket etmesi hem tedavinin daha kısa sürede tamamlanması hemde istenilen sonuçların elde edilebilmesi için genç yaşlarda bu tedavinin yapılması daha uygundur.

Diş telleri takılmadığı taktirde sonuçları neler olur ?

Diş telleri takılmadığı zaman eğri dişlerinin düzensizliğinden kurtulamazsınız. Günümüzde önemi oldukça fazla olan estetik görünüm elde edilemez. Dişlerin düzensiz olması sizin özgüveninizi kırar ve sosyalleşmenize engel teşkil eder. İş hayatınızda yakın çevrenisde ikili ilişkilerinizde sürekli önünüze çıkacak bir engeldir. Ayrıca eğri dişler aralarında daha fazla yemek artıklarının kalmasına bunun sonucunda kötü ağız kokusuna ve dişlerin çürümesine de sebebiyet verir. Diş teli tedavisi ile önceden alınacak tedbir ve uygulamalarla sizde inci gibi dişlere sahip olabilirsiniz.

Diş Ağrıları

Diş sıkma bir hastalık

8 Şubat 2017

Tıp dünyasında bir hastalık olarak nitelendirilen diş sıkma insanların günlük hayatına da negatif yönde etkilemektedir.

Son yıllarda sıkça görülen hastalıklardan birisi olan diş sıkma hastalığı günlük hayatta stresi daha fazla artmaktadır. Diş sıkma hastalığının en büyük nedenlerinden bir tanesi olan stres dişlerin zamanla çürümesine kırılmasına ve kaybedilmesine neden olmaktadır.

Stres bir çok hastalığı tetiklediği gibi dişlerin zarar görmesine de neden olmaktadır.

Dişini sıkma hastalığı belirtileri nelerdir ?

Gün içerisinde kendini yorgun hissetmek

Çene de meydana gelen ağrılar ve kalıcı rahatsızlıklar

Dişlerde meydana gelen aşınmalar

diş sıkma rahatsızlıklarının belirtilerini oluşturmaktır.

Hastaların diş sıkma rahatsızlığından haberi olmuyor

Genellikle diş sıkma hastalığı olan hastaların böyle bir durumdan haberleri olmuyor. Bu rahatsızlığından haberi olmayan bir çok hastanın dişlerinde çeşitli sorunlar ortaya çıkıyor. Bu sorun ancak düzenli diş hekimi kontrolleri ile ortaya çıkabilir. Aynı zamanda aşağıda belirtmiş olduğumuz tarzda sorunlar yaşayan hastalarda en kısa zamanda diş hekimine başvurarak bu konuda tedavi sürecini başlatabilirler.

Diş sıkma rahatsızlığı olan hastalarda sıkça görülen durumlar

Dişlerde meydana gelen aşınmalar

Dişlerde çatlakların kırıkların meydana gelmesi

Yanakların iç bölgelerinde ısırıktan dolayı beyazlaşmaların oluşması

Baş ve boyun kısımlarında çeşitli ağrıların oluşması yorgunluk ve halsizlik hissi

Diş sıkma tedavisi

Diş sıkma hastalığı genellikle geceleri kendini gösterse de ilerleyen hastalıklarda gündüzleri de diş sıkma alışkanlığı devam edebilir.

Diş sıkma tedavisindeki amaç ileri ki dönemlerde meydana gelebilecek dişlerde ve çene bölgesinden kalıcı zararları engellemektir.

Genellikle diş sıkma hastalığında tedavi amaçlı olarak alt ve üst çene dişlerini arasında gece plağı kullanılır. İlerleyen vakalarda çene bölgesinde cerrahi bir müdahaleye gereksinim duyulabilir.

 

Bir önceki konumuz olan Adeziv (Bonding) Tedavi Sistemi Fiyatları hakkında bilgilere de göz atabilirsiniz.