Monthly Archives

Şubat 2015

Diş Hekimi Tedavileri

20 lik dişimi çektirmem gerekir mi ?

28 Şubat 2015

20 lik yaş dişleri herhangi bir sorun teşkil etmediği müddetçe kesinlikle çekilmemesi gereken dişlerdir. Fakat 20 lik dişler eğer bölgede ağrıya neden oluyorsa, gömülü kalması durumunda, diğer dişlerde baskı nedeni ile ağrı oluşturduğu durumlarda, iltihaplanma meydana getirdiği durumlarda, dişleri sıkıştırarak ön dişlerde çarpışıklık oluşturduğu durumlarda doktorunuzun da kararı ile çekilmeyi zorunlu kılan durumlarda çekilmesi gereken dişlerdir.

20 lik dişler hakkında bilgi verir misiniz ?

20 lik dişler en son çıkan ve en arka bölgede oluşan dişlerdir. Bu dişler sayıca 4 tanedir. Bu dişler ağızda çıkan 3. büyük azı dişleridir. Bu dişler 17 yaşından itibaren çıkmaya başlarla en sık çıkma belirtileri 20 li yaşlarda olur. Genellikle 25 li yaşlarda ağızda bulunacak olan 4 adet 20 lik dişte çıkmış olur. 20 li yaşlarda çıkmaya başlaması ile 20 lik adını almıştır.

20 lik dişler hangi durumlarda gömük kalabilirler ?

20 lik dişler kişinin çene yapısına bağlı olarak ya tamamı çıkar yada gömük olarak bölgede kalırlar. Bu durum bölgedeki kemik yoğunluğuna, çene kemiğinin dar olmasına ve 20 lik dişler için yeterli alan olmamasına ve 20 lik dişin kök anatomisine bağlı olarak bu süreç işlemektedir.

20 lik dişim çıkarsa bu dişi çektirmem gerekir mi ?

Çıkan her 20 lik dişin çekilmesi gerekmez. 20 lik dişinizin çekilip çekilmeyeceğine doktorunuz karar verecektir.

Hangi durumlarda 20 lik dişler çekilebilir ?

20 lik dişlerin çekilip çekilmeyeceğine karar verebilmek için bir takım problemlerin oluşması gerekir. Bunlar;

– 20 lik dişiniz tam gömülü iken ağrı şikayetlerinin baş göstermesi

– Dişin çene kemiği içerisinde gömülü olarak kalması ve yeterli alan bulamaması

– 20 lik dişlerin komşu dişlerle olan teması ( baskı, iltihaplanma, çürüme vb. durumlar oluşturmaya yatkın olması )

– 20 lik dişler bölgede iltihaplanma oluşturması

– 20 lik dişlerin bölgede kist oluşturma riski

– 20 lik dişlerin çene kemiğine herhangi bir zarar verebilme durumu

– Bazen ağrı vb. durumlar oluşturmayan fakat ileride bu tip problemlerin oluşabileceğini tespit eden doktorunuz 20 lik dişinizin çekilmesini isteyebilir.

20 lik dişlerin çekilmesi neden bu kadar önemlidir ?

Genellikle gömük olarak ağız ortamında bulunan yirmilik dişlerin oluşturduğu et cebi yemek artıklarının burada birikmesine zemin hazırlar. Bu durum zamanla 20 lik dişin iltihaplanmasına ve çürümesine neden olur. Fark edilmeyen yada ihmal edilen bu durum diğer dişlerinde bu iltihaplanma ve çürümeden etkilenmesine neden olur. Çürük yada iltihaplanma olan 20 lik dişlerin ileride daha büyük sorunlara neden olmaması için mutlaka çekilmesi gerekir.

20 lik diş ağrısı nasıl geçer ?

20 lik dişlerin çıkma süreci oldukça sancılı ve ağrılı bir süreçtir. Ağrıları boyun bölgesinde, şakaklarda, kulaklarda mutlaka hissedilir. Bazı durumlarda ise daha şiddetli ağrıların ve ileri derecede hassasiyetlerin oluşması da meydana gelebilir. Bu durumda hasta mutlaka bir diş hekimine başvurmalıdır. Zamanında uygulanan tedavi ile alınacak tedbirler 20 lik dişin ileri derecede problem oluşturmadan çekilmesi yada tedavi edilmesi yönünde olacaktır. 20 lik dişlerin çıkma süreci hekim kontrolünde olduğu müddetçe en az ağrı ile geçiştirilebilir. Doktorunuzun önereceği antibiyotik ve ağrı kesici ilaçlarla rahat bir süreç geçirebilirsiniz. Eğer 20 lik dişiniz sorunlu bir diş ise dişiniz çekilerek ağrılarınız son bulabilir.

Problemli olan 20 lik dişlerin çekilmemesi durumunda ne olur ?

Problemli bir 20 lik diş doktorunuzun önereceği antibiyotik ilaçlarla kontrol altına alınır. İltihaplanma durdurularak ağrılarınız dindirilir. İlaç tedavisinin hemen ardından 20 lik dişiniz çekilmelidir. Doktorunuzun önermiş olduğu ilaçlar ve bu ilaçların etkisi kısa sürelidir. Eğer dişiniz çekilmezse bir müddet sonra ilaçların etkisi geçecek ve daha şiddetli ağrılar başlayacaktır.

Eğer bu şekilde ilaçlarla tedavi edilen ve ilaç tedavisi ardından 20 lik dişin çekilmediği durumlarda dişin etrafından kist oluşabilir.

20 lik diş ameliyatı nasıl yapılır ?

20 lik diş ameliyatlarında problemli olan diş bölgesi lokal anestezi ile uyuşturulur. Normal bir şekilde sürmüş olan 20 lik dişleriniz diğer dişleriniz gibi normal bir diş çekimi işlemi uygulanır. Fakat gömülü olan 20 lik dişlerinizde öncelikli olarak 20 lik dişinizin üzerinde bulunan et miktar kesi işlemi ardından dişe ulaşılır. Dişin kökünün durumuna göre 20 lik dişiniz bir kaç parçaya ayrılarak dişiniz çekilir.

20 lik diş çekimi sonrasında çekim bölgesine dikiş atılır. Dikişler ağızda bir hafta ile on gün kadar kalır. 20 lik diş ameliyatı sonrasında gerek görülürse doktorunuz size antibiyotik ilaç ve ağrı kesici ilaçlar önerecektir.

20 lik ameliyatlarında ağrı olur mu ?

20 lik diş ameliyatlarında bölgeye uygun ve yeterli düzeyde anestezi uygulandığında hiç bir şekilde ağrı veya sızı hissetmezsiniz.

20 lik diş ameliyatı sonrasında neler yapılmalıdır ?

20 lik diş ameliyatı sonrasında doktorunuzun uygulayacağı tampon kanamayı durduruacaktır. Doktorunuz sizden bu tamponu belirli bir süre ağzınızda tutmanızı isteyecektir. 1-2 saat kadar ofiste sizi dinlendirecek uygun gördüğü taktirde sizi taburcu edecektir. Genellikle tampon ağızda 30-45 dakika kadar tutulur. Bu sürede tamponunuz dolarsa yedek tampon uygulanır. Yada doktorunuzun size vereceği tamponu siz değiştirirsiniz.

20 lik diş ameliyatı sonrasında ilk 24 saat boyunca ağzınızı çalkalamamanız ve tükürmemeniz istenilir. Bunun nedeni kanamanın olmaması ve bölgenin pıhtılaşması içindir.

20 lik diş ameliyatı sonrasında bölgede bir miktar ödeme bağlı olarak şişlik oluşabilir. Buz kompres uygulaması yaparak bu şişlik kontrol altına alınabilir. Gerekli bilgileri doktorunuz sizlere aktaracaktır.

İlk hafta sigara ve alkol tüketmemelisiniz. Bu durum yaraların iyileşmesi için oldukça önemlidir. Doktorunuz sizi bu konuda uyaracaktır.

Doktorunuzun vereceği ilaçlar 20 lik diş ameliyatı sonrasında düzenli bir şekilde alınmalıdır.

Diş Hekimi Tedavileri

En iyi diş beyazlatma yöntemleri

22 Şubat 2015

Diş renkleriniz de bir çok faktörden etkilenerek farklı farklı beyazlıklar da olabilir. Bu faktörler özellikle genetik faktörlere göre farklılıklar gösterir. Bir kişi doğuştan beyaz dişlere sahip olabileceği gibi daha koyu renkli dişlere de sahip kişilerde olabilir. Kişi anne karnındayken annenin almış olduğu antibiyotik ilaçlar çocuklarının dişlerine etki edebilir. Yada doğduktan sonra içilen suyun bile dişlerin rengi üzerinde etkisi vardır.

Dişlerin rengini değiştiren faktörler

Herkes pırıl pırıl bir gülümsemeye ve bembeyaz dişlere sahip olmak ister. Fakat gündelik hayatta içilen çay, kahve yada sigara gibi alışkanlıklar dişlerin lekelenmesine neden olabilir.

Diş beyazlatma uygulamadan önce mutlaka doktorunuza danışmalısınız

Diş beyazlatma uygulamaları tek başlarına evde uygulayabileceğiniz bir yöntem değildir. Bazı internet sitelerinde yada televizyonlarda reklamlarda evde kendi başınıza diş beyazlatma ilaçlarından vs. bahsedilir. Bu etkenler dişlerinizin aşınmasına neden olurken aynı zamanda dişlerinizde de kalıcı bir hasara neden olmaktadırlar. Diş beyazlatma uygulamaları mutlaka bir uzman doktor tarafından gerçekleştirilmesi gerekir. Bu nedenle görmüş olduğunuz diş beyazlatma uygulamalarını kesinlikle denemeyin ve bu yöntemlere kesinlikle aldanmayın.

Diş beyazlatma uygulaması öncesi dişlerinizde var olan problemlerin giderilmesi gerekir

Dişlerin beyazlatılmadan önce doktorunuz tarafından dişlerinizdeki mevcut lan sorunların kontrol edilmesi ve öncelikli olarak bu sorunların ortadan kaldırılması gerekir. Sizin ağzını da diş kırıkları varsa, diş çatlaklıkları mevcutsa, çürük dişleriniz bulunuyorsa öncelikli olarak bu dişlerin düzeltilmesi gerekir. Daha sonra kozmetik uygulamalara geçilebilir. Eğer dişteki mevcut problemler giderilmez ise diş beyazlatma uygulamalarının ardından dişlerde aha büyük sorunlar oluşması kuvvetle muhtemeldir.

Bitkisel olarak dişlerin beyazlatılması

Diş hekimi kontrollerinin yanı sıra evde bitkisel olarak dişlerinizin rengini açabileceğiniz bazı uygulamalar vardır. Bunlar;

Çilekle diş beyazlatma uygulamaları

Dişlerinizi karbonat ve çilek karışımı ile fırçaladığınız da dişlerde bir miktar beyazlama sağlanabilir. Öncelikli olarak karbonat ve çilekten bir karışım hazırlayacaksınız bu karışım ile dişlerinizi fırçaladıktan sonra normal diş macunu ile dişlerinizi fırçalayacaksınız. Fakat bu yöntem dişlerde aşınma oluşturan bir yöntemdir. Diş hekimleri bu tür yöntemlerin kullanılmaması gerektiğini savunurlar. Bu yöntem kesinlikle çok sık tekrar edilmemelidir. Çok sık tekrarlandığında diş minesine zarar veren bu uygulama zamanla dişlerin aşınmasına neden olur ve diş çürüklerine zemin hazırlar. Yanlızca ayda bir kere denenmesi önerilir.

Ev tipi beyazlatma uygulamaları

Diş hekimi kontrolünde gerçekleştirilen ev tipi beyazlatma uygulamaları en sık tercih edilen beyazlatma yöntemidir. Doktorunuzun hazırlamış olduğu plakların üzerine beyazlatıcı jeller sıkılır ve dişler üzerinde bu plaklar bekletilir. Doktorunuzun belirleyeceği günlük uygulama süreci ile beraber uygulanan bu yöntem sayesinde dişlerin rengi bir kaç ton açılabilmektedir. Bu yöntem diş etlerine temas etmez ve diş etlerine kesinlikle zarar vermez bu nedenle oldukça güvenilir bir yöntemdir. Uygulama süresi ise 7-10 gün kadardır.

Beyazlatıcı diş macunları

Dişlerin beyazlatılması için kullanılan bu macunlar dişlerin aşınmasına neden olmaktadır. Bu macunların içerisinde leke çıkartıcı maddeler bulunur bu maddeler lekeleri dişleri aşındırarak çıkarttığı için sizler dişlerinizin beyazladığını sanırsınız. Fakat işin özünde dişleriniz aşındırılmış olur. Bu etki dişlerde kalıcı hasarlara neden olur. Kesinlikle uygulamadan önce diş hekiminize bu konuda danışmalısınız.

Evde doğal olarak gerçekleştirilen diş beyazlatma uygulamaları

Bazı internet sitelerinde de sıklıkla bahsedilen evde doğal yollarla diş beyazlatma yöntemi aldatmacası aslında dişlerinize çok büyük zararlar veren bir kandırmacadan ibarettir. Bu kandırmaca sonucunda ya ürünlerini satmak isteyenler yada sizleri internet sitelerinde biraz daha fazla tutmak isteyenler yada televizyon programları başında sizlere şahane diş beyazlatma yöntemleri sunacağız diyen programlar bu aldatmacaları biraz daha fazla reyting veya para uğruna yapmaktadırlar.

Karbonatla diş beyazlatma: Karbonatla yapılan diş beyazlatma uygulamalarının dişlerinizi beyazlattığını ve dişler üzerindeki mikroorganizmaları öldürmesi belki bir kaç denemede işinize yarıyormuş gibi görünebilir. Fakat zamanla dişlerinizde meydana gelecek olan hasar ve aşınma kaybı geri dönülemez olacaktır.

Sofra tuzu ile diş beyazlatma: Büyük tanelerle dişlerinizi bastıra bastıra fırçaladığınız da hem diş etlerinize hemde dişlerinize kalıcı zararlar veren bu uygulamadan kesinlikle uzak durunuz.

Diş beyazlatma uygulamaları yanlızca doktor kontrolü altındayken güvenli ve sağlıklı olabilir

Diş beyazlatma uygulamaları yanlızca doktor kontrolünde gerçekleştirilmesi gereken uygulamalardır. Bunun dışında gerçekleştireceğiniz tüm işlemler dişlerinizde geri dönülmeyecek hasarlara neden olacaktır.

Dişleri beyazlatma 4 farklı teknikle uygulanabilir

– Ev tipi di beyazlatma uygulamaları

– Ofis tipi diş beyazlatma uygulamaları

– Tek dişe diş beyazlatma uygulaması

– Kombine uygulanan diş beyazlatma uygulamaları

En etkili ve doğru diş beyazlatma uygulaması hangisidir ?

Doktor kontrolünde gerçekleştirilen kombine diş beyazlatma uygulamaları en sağlıklı sonuçların alındığı ve bu uygulamadan dişlerin zarar görmediği bir işlemdir.

Ev tipi diş beyazlatma uygulaması hakkında bilgi verir misiniz ?

Evde doktor kontrolünde ve bilgisi dahilinde uygulanan diş beyazlatma uygulamaları doktorunuzun hazırlayacağı aparatlar içerisinde beyazlatı jelin uygulanması ile dişler üzerinde bekletilir. Bu uygulama ile dişler istenilen tona kadar beyazlatılabilir.

Ev tipi diş beyazlatma uygulamaları kaç gün sürer ?

Doktorunuz belirleyeceği bir süre yaklaşık olarak 10-15 gün kadar sonra sonuç alabileceğiniz oldukça sağlıklı bir uygulamadır.

Ofis tipi diş beyazlatma nasıl yapılır ?

Diş hekimi kliniğinde gerçekleştirilen beyazlatma uygulamasıdır. Lazer ışınları ile çok kısa sürede gerçekleştirilen bir beyazlatma uygulamasıdır. En sık tercih edilen beyazlatma uygulamalarıdır. Özellikle zamanı olmayanlar için birebir bir yöntemdir.

Kombine diş beyazlatma yöntemleri hakkında bilgi verir misiniz ?

Hem ofis hemde ev tipi beyazlatma uygulamalarının beraber uygulandığı bir işlemdir. Ofiste uygulanan beyazlatma işleminin ardından 2-3 günde evde kendiniz uygulayacağınız beyazlatma yöntemi ile çok iyi sonuçlar alınabilir.

Doktor kontrolünde gerçekleştirilen diş beyazlatma uygulamalarının zararı var mıdır ?

Dişlerde uygulanan beyazlatma uygulamaları doktor kontrolünde olduklarında az da olsa hassasiyete neden olabilirler. Bu durum diş beyazlatma uygulamaları sonrasında beklenen bir yan etkidir. Dişlerde oluşan bu hassasiyet yaklaşık olarak 24-48 saat içerisinde geçmektedir. Fakat doktor kontrolünde gerçekleştirilmeyen diş beyazlatma uygulamalarında dişlerde çok büyük zararlar ve aşınmalar meydana gelmektedir.

Ağız ve Diş Sağlığı

Dişleri koruyan besinler hangileri

21 Şubat 2015

Dişlerinin sağlıklı ve bakımlı görünmesini hepimiz isteriz. Bunun en önemli yolu sağlıklı beslenmeden geçmektedir. Sağlıklı beslenerek vücut sağlığınızı korumanın yanı sıra aynı zamanda da diş sağlığınızı da korumuş olursunuz. Diş sağlığını koruyabilmek yanlızca dişlerin günlük olarak bakımının yapılması yada diş ipi aralarının temizlenmesi olmuyor bunun yanı sıra bir takım besin maddelerinin, vitaminlerin ve minerallerin de beraberinde alınması gerekiyor.

Besin maddeleri ile ağız kokusuna ve çürüklere dur diyebiliriz

Doğal olarak tüketilen gıdalarla hemen hemen hepimizin şikayetçi olduğu diş çürüklerine veya ağız kokusuna karşı önlemler alabiliriz. Fakat tek başına bu gıdaların tüketilmesi de diş bakımınızda yeterli olmayacaktır. Komplike bir şekilde alınan besinlerle beraber diş bakımının yapılması ve diş hekimi kontrolleri ile çürüklere ve ağız kokusuna dur diyebiliriz.

En çok tüketilmesi gereken besinler

Uzmanlar sağlıklı bir beden yapısına ve sağlıklı dişlere sahip olabilmemiz için mutlaka peynir, balık, kereviz, hayvansal ve bitkisel besinleri tüketmemiz gerekiyor. Bu besinlerin vücudumuzda veya dişlerimizde olan etkilerinden sizlere kısaca bahsetmek istiyorum.

Dişleri doğal olarak koruyan ve güçlendiren besin maddesi mevcuttur. Bu besin maddelerini sıralamamız gerekirse;

Kereviz: Kereviz bilindiği gibi zor çiğnenen bir besin maddesidir. Çok fazla çiğnemeyi gerektirdiği için vücut çok fazla tükürük salgılayacaktır. Salgılanan tükürük ile beraber çürüklere neden olan bakteriler etkisiz kalır. Bu besin maddesi aynı zamanda dişleri temizleyen bir görevi de vardır. Mutlaka gün içerisinde kereviz tüketilmesi dişler açısından sağlıklı olacaktır.

Peynir: Hemen hemen hepimizin özellikle sabah kahvaltılarımız da tükettiğimiz bir besin maddesidir. Peynirin dişler için çok fazla yararları vardır. Ağzın PH değerini dengeleyen peynir diş çürüklerine karşı büyük bir düşmandır. Dişleri çürüklere karşı önler ve oluşum halinde olan çürükleri de engeller. Gün içerisinde alınacak olan şekerli gıdalar sonrasında bir parça peynir yemek ağızdaki şeker oranını dengeler ve dişlerin çürümesine engel olur.

Yeşil Çay: Yeşil çay dişler açısından oldukça faydalı bir içecektir. Yeşil çayın içerisinde var olan kateşin kansere karşı büyük bir engeldir. Böyle büyük bir görevin yanı sıra dişler üzerinde de bulunan bakterilerin arındırılmasına yardımcı olur. Ağızda meydana gelebilecek bir tümöre karşı yeşil çayın birebir etkisi vardır. Yeşil çayın ağız kokusunu önleme özelliği de herkes tarafından bilinen çok önemli bir gerçektir.

Kivi: Kivide bulunan C vitamini dişlerde oluşan hassaslaşma etkisini ortadan kaldırır. Dişleri bakterilerin etkisine karşı korurken periodontal diş eti rahatsızlıklarından da diş etlerini koruyan bir etkisi vardır. Mutlaka ama mutlaka tüketilmesi gereken bir meyvedir. Vücut için de saymakla bitmeyecek yararları olan kivi C vitamini açısından oldukça zengindir.

Yoğurt: Yoğurt kalsiyumu tamamlayıcı bir etkisi vardır. Yemeklerle yada sade olarak tüketilmesi çok faydalıdır. Özellikler periodontal rahatsızlıklar yaşayan kişiler için mutlaka bol bol yoğurt tüketilmesi önerilir. Eğer diş eti rahatsızlıklarından dolayı dişleriniz sallanmaya başladı ise veya diş etleriniz oldukça zarar gördüğü ise bir gevşeklik söz konusu ise yoğurt bu konuda iyileştirme açısından birebirdir. İçerisindeki yeterli miktardaki kalsiyum ile iyileştirmeye yardımcı olacaktır. Diş sağlığınızda kalsiyumun etkisinin ne kadar önemli olduğunu kesinlikle aklınızdan çıkartmayın ve kalsiyumlu besin maddelerini her zaman tüketin.

Maydanoz: Yeşillik olarak bolca tüketilmesi gereken maydanoz özellikle ağız kokusuna neden olabilecek yiyecekler tüketildikten sonra bir tutam ağıza atılması tüm ağız kokusunun önlenmesine neden olmaktadır.

Çilek: Diş etleri için son derece yararlı bir meyve olan çilek aynı zamanda dişleri temizleyen ve beyazlatan bir etkisi de vardır. Diş etleriniz de bulunan diş taşlarını temizleme etkisi de çileği diğer meyvelerden ayrı bir yere koymaktadır. Çileğin içerisinde çeşitli asitler bulunmaktadır. Bu asitler diş taşlarını eritebilmektedir.

Kuru yemişler: Kuru yemişler doğal yağlar bakımından oldukça zengindirler. Bu yağlar dişleri çepe çevre sararak dişleri koruyucu bir faktör oluştururlar. Aynı zamanda diş minesini güçlendiren bir etkiye de sahip olan kuruyemişler böylelikle dişlerin daha fazla güçlenmesini sağlarlar.

Elma: Dişlerin temizlenmesinde oldukça yararlı bir meyve olan meyve mutlaka kabuklu tüketilmelidir. Elmanın yanı sıra avuçta ısırılarak yenilmesi gerekir.

Balık: Balık fosfor bakımından zengin bir gıdadır. Bu nedenle kemik ve diş yapısını oluşturan fosfor tüketimi dişler açısından oldukça faydalıdır. Fosfor bakımından en zengin gıda maddesi balık haftada en az bir kez tüketilmelidir.

Günlük olarak tüketilen şekerli besin maddeleri mutlaka ara öğünlerde değil ana öğünlerle beraber tüketilmelidir. Bu sayede şekerli gıdaların dişleri çürütücü özelliği de ortadan kaldırılmış olur. yukarıda sıralamış olduğumuz dişler açısından son derece faydalı besinleri günlük olarak tüketmek durumunda dişler hem korunmuş olacak hemde kötü ağız kokusu ortadan kaldırılmış olacaktır. Eğer sizlerde doğal yöntemlerle dişlerinizi korumak ve güçlendirmek istiyorsanız yukarıda sıralamış olduğumuz besin maddelerini mutlaka tüketiniz.

Diş Hekimi Tedavileri

Diş çürümesi, diş çürükleri, diş çürüğü, dişler neden çürür, çürük diş

21 Şubat 2015

Ağızda birçok mikroorganizma barınmaktadır. Bu mikroorganizmalar zamanında ağız ortamından uzaklaştırılamadıklarında bir asit salgılıyorlar. çürüğün oluşmasına asıl sebepte mikroorganizmaların salgılamış oldukları bu asitler neden oluyor. Gün içerisinde tüketilen şekerli gıdalar, lifli gıdalar ve asitli içecekler çürüklerin daha hızlı bir şekilde oluşmalarına neden oluyor. Bu çürükler erken dönemde fark edildiklerinde tedavi etme süreci çok hızlı bir şekilde olabiliyor. Bazı çürükler erken teşhis edildiklerinde dişin uyuşturulmasına bile gerek kalmadan bu çürükler ağız ortamından uzaklaştırılabiliyor.

Eğer düzenli diş hekimi kontrolleri gerçekleştiremiyorsanız bu çürükler daha fazla ilerliyor dentine kadar gelen çürükler bu aşamada da far edilmediklerinde pulpa ya yani dişin özüne kadar inebiliyor. Bu bölgeye çürükler inmeye başladıktan sonra bu evrede ağrılarda oluşmaya başlıyor. Bazı durumlarda bu çürük oluşumlarını hasta fark edemeyebiliyor. Dişin iç yüzeyinde görünmeyen bir şekilde meydana gelen çürük dişi zamanla çürütüp kökünü öldürebiliyor.

Dişlerimiz neden çürüyor ?

Dişlerin çürümesine neden olan en büyük etken diş bakımının günlük olarak yapılmaması ve hastanın belli aralıklarla diş hekimi kontrollerini gerçekleştirmemesidir. Günlük olarak alınan besinler, şekerli gıdaların falaz alınması ve yemeklerden sonra gerçekleştirmeyen diş bakımları bakterilerin ağız ortamında çoğalmasına ve dişleri zamanla çürütmesine neden olur.

Diş çürüklerine neden olan etkenler nelerdir ?

Diş çürüklerine neden olabilen bir çok etken vardır. Bu etkenler birbiri ardına sıralandıklarında dişlerin çürüme etkisi daha da hızlanmaktadır. Bu etkenler çok çeşitli olsalar da biz bu etkenleri 3 başlık altında toplayabiliyoruz.

– Bakteri plakları

– Karbonhidratlı gıdaların tüketilmesi

– Genetik faktörler

Çürük oluşumunu nasıl anlarız ?

Çürük oluşumu ağrılı bir süreçtir. Önceleri koyu renkli boşluğu ile ağız ortamında oluşmaya başladığı dönemlerde kendisini belli eder. İlerleyen dönemlerde ise ağrılı bir şekilde hassasiyet oluşmasına neden olurlar. Bazı çürükler ise gizli çürük dediğimiz hastanın fark edemediği çürüklerdilr. Bu çürükleri ancak doktorunuz fark eder. Bu aşamada ise diş hekimi kontrollerinin ne kadar önemli olduğunu anlayabiliriz.

Dişte oluşan çürüklerin ilerleme süreci nasıldır ?

Çürükler diş yüzeylerinde başlayarak dentin tabakasına ordanda diş köküne doğru ilerler.

Diş çürükleri önlenebilir bir süreç midir ?

Diş çürükleri mutlaka önlenebilir bir süreçtir. Günlük olarak gerçekleştirilecek olan diş bakımı ve düzenli gerçekleştirilen diş hekimi kontrolleri ile çürükler başlamadan önlenmiş olur. Bu ömrünüzün sonuna kadar düzenli olarak gerçekleştirmeniz gereken bir bakım sürecidir. Henüz diş çürüklerini ebgelleyen bir aşı bulunamadığından dolayı sizler günlük olarak en az iki kes sabah ve gece yatmadan önce dişlerinizi fırçalamanız gerekir.

Dişte oluşan çürükler nasıl tedavi edilir ?

Diş çürükleri kendiliğinden iyileşmezler. Bu çürüklerin iyileşebilmesi için mutlaka bir diş hekimine gereksinim vardır. Eğer bir diş çürüdü ise kesinlikle geri dönüşü yoktur. Bu nedenle dişleriniz çürümeden önce siz tedbir almalısınız. tedavi edilmeyen çürüklerde ise diş kaybedilmeye mahkumdur.

Tedavi nasıl gerçekleştirilir;

– Öncelikli olarak çürük bölge temizlenir.

– Daha sonra temizlenen bölge dolgu malzemeleri ile doldurulur.

Dişlerin çürümesine neden olan en büyük etkenlerden biri stres

Günümüzde en büyük hastalıkların başı olarak bilinen stresin diş çürüklerine neden olduğu da ortaya çıktı. Stras vücuttaki bir çok organı etkisi altına alıyor ve hastalıkların başlangıcına neden oluyor. Bu bölgelerden birisi de ağız ortamı.. Ağız ortamında kuruluğa neden olan stres ve sinir zamanla dişlerdeki bakterilerin çoğalmasına diş ve dişeti hastalarının oluşmasına neden oluyor.

Vücudumuzda ki tüm organlar ağız sağlığından etkileniyor

Yanlızca ağız sağlığı için değil vücut sağlığımız açısından da ağız hijyeninin oldukça önemi var. Ağız bakımına küçük yaşta başlamak diş ve diş eti sağlığımızı koruduğu gibi vücuttaki bir çok hastalık başlangıcını da ortadan kaldırıyor. Başta sinirim bozukluklarına neden olan ağız problemleri vücudumuzdaki tüm organların bu durumdan etkilenmesinin ana sebebini oluşturuyor.

Stres dişlerinizi çürütüyor ve diş eti problemlerine neden oluyor

Sürekli stres altında olan bir birey ve kronik stres sahibi olan hastalarda ciddi bir şekilde ağız kuruluğu tespit edildi.. Ağız kuruluğu ağız ortamında bulunan bakterilerin daha hızlı bir şekilde çoğalmalarına ve çürük oluşumunu engelleyen tabakanın oluşmamasına neden olmaktadır. Bu bakteriler dişlerin güçsüz kalmasını ve çok hızlı bir şekilde çürümesine yol açar.

Çocuklarda da stresten dolayı diş çürümesi gözlenebiliyor

18 yaş altı çocuklarda da görülebilen aşırı stres durumu bu gençlerin dişlerinin çok daha hızlı bir şekilde çürümesine neden olabiliyor. Anne ve babalar çocuklarda oluşan bu stresi bazı durumlarda pek önemsemezler bu durum onların tedbirsiz şekilde bu hastalığa yakalanmalarına neden olur. Bu durumda mutlaka önlem alınmalı ve diş hekimi kontrolleri daha fazla sıklaştırılmalıdır.

İlerleyen yaşlarda stres ve diş sağlığı problemleri

İlerleyen yaşla beraber artan stres diş ve diş eti hastalıklarının daha fazla ilerlemesine neden olur. çoğu zaman bakımsız kalan dişler oluşan stres ve sıkıntılarla beraber kronik bir rahatsızlığa dönüşür. Bu nedenle diş kayıpları ve dişsizlik süreci başlar. Dişsiz bireylerde ise sindirim bozuklukları, mide ve pankreas rahatsızlıkları ile beraber kanser riski de çoğalır.

Kanser riski yaratan sağlık sorunları

Çocuklarda ve ileri ki yaşlarda olan bireylerde baş gösteren stres diş problemleri ile beraber baş ve kulak çevresi, eklem yerlerinde oluşan problemler stresin kişi üzerinde yaratmış olduğu psikolojik sorunlar, gece diş sıkma problemleri zamanla dişsizleşmeye ve hastalıkların başlamasına doğru giden bir süreçtir. özellikle gece yattığınızda stresten ve psikolojik sorunlardan dolayı oluşan diş sıkma problemleri diş yüzeylerinde aşınmalara ve zamanla dişlerde kırılmalara neden olmaktadır.

Stres ve psikolojik problemler ortadan kaldırılmalıdır

Gelişmiş toplumlarda oluşan diş ve diş eti problemlerinin altında psikolojik sorunlar aranmaktadır. Biliniyor ki bu tür problemlerin en büyük kaynağı stres ve sıkıntıdır. Öncelikli olarak kişinin strese neden olan ve psikolojisini bozan etkenler ortadan kaldırılmaya çalışılıyor.

Ağız bakımını kesinlikle ihmal etmeyin

Ne olursa ve hangi sebepler olursa olsun diş bakımınızı ve diş hekimi kontrollerinizi kesinlikle ihmal etmemeniz gerekir. Psikolojik nedenlerden dolayı ihmal edilen ağız ve diş bakımı önemli hastalıklarında başlangıcı oluyor. Bunun sonucu olarak meydana gelen diş kayıpları zamanla kanser riskini de tetiklemektedir.

Eğer yaşam kalitenizi düşürmek istemiyorsanız mutlaka diş bakımlarınızı zamanında yapmalısınız. Unutmayın ki günlük olarak diş bakımınızı gerçekleştirmeniz ve diş hekimi kontrollerinizi zamanında yapmanız vücut sağlığınızla da eşdeğerdedir.

Diş Hekimi Tedavileri

Diş kırılmaları, diş kırılması, kırık diş tedavileri nasıl yapılır ?

21 Şubat 2015

Dişlerimiz çok sert bir tabakadan oluşsa da şiddetli bir darbe sonucunda yada uzun travmalar sonucunda çatlamalara ve kırılmalara maruz kalabilmektedir. Diş kırılmalarında uygulanacak olan ilk tedavi kırılan dişten geriye kalan bölümün sağlığına tekrardan kavuşturulmasıdır. Sağlığına yeniden kavuşturulan kırık diş daha sonra kozmetik tedavi uygulamaları ile görsel olarak tedavi edilebilmektedir.

Diş minesi dünya üzerindeki en sert tabakalardan birisi midir ?

Yapılan araştırmalar sonucunda dişimizi koruyan diş mine tabakası dünyada ki en sert maddelerden birisi olarak kabul görmüştür. Fakat yine de çok sert darbeler karşısında ve ani vurma, çarpma ve kazalarda dişimiz yada dişlerimiz kırılabiliyor. Kazalar sonucunda yüz üstü gelen darbelerde ön dişlerimiz herhangi bir sert cisim ısırmaya çalışırken yada çürümeden dolayı yemek yerken arka dişlerimiz kırılmaya maruz kalabiliyor.

Çürükler dişlerin kırılmasına neden olabilir mi ?

Diş kırılmalarına neden olan en büyük etkilerden birisi de diş çürükleridir. Çürük nedeni ile direnci iyice zayıflayan dişimiz sert bir cisim ısırdığımızda yada yemek yerken kendiliğinden kırılabiliyor. Bu duruma en sık arka dişlerimizde yada yan dişlerimizde rastlıyoruz.

Diş çatlakları en çok hangi durumlarda oluşuyor ?

Diş çatlakları da hastalarımızın sıklıkla başına gelen bir durumlardan birisidir. Buz gibi soğuk içelen suyun ardından sıcak bir çay yada kahve içilmesi dişlerde çatlakların oluşmasına neden olabilmektedir. çatlaklar nedeni ile zayıf düşen diş zamanla kırılmaya meyilli hale gelmektedir.

Dişimizde oluşan kırıklar ağrılara neden olabilir mi ?

Diş kırılmaları her an başımıza gelebilecek bir durumdur. Dişlerimizde oluşabilecek küçük kırılmalar hassasiyetlere yada ağrılara neden olmaz ve bu kırılmalar gerçekleştireceğiniz diş hekimi kontrollerinde fark edilerek doktorunuz tarafından tedavi süreci içerisine alınırlar. Dişte meydana gelebilecek büyük kırılmalarda ise farklı tedavi yöntemleri uygulanabilmektedir.

Diş kırıklarında diş kökünün zarar gördüğü durumlarda ne yapılır ?

Geçirilen kaza sonrasında diş kökü yerinden oynamış olabilir. Dişiniz çıkmış yada diş kökünüz canlılığını kaybetmiş olabilir. Bu durumda doktorunuz dişinize kanal tedavisi uygulamak durumunda kalacaktır. Kanal tedavisi ile beraber yerinden oynayan dişinizin yeniden sabitlenmesi için bir takım tedaviler uygulanacaktır. Daha sonra ise oluşacak estetik kaygılar konusunda farklı tedavi seçenekleri ile kırılan dişinize çözüm yolları sunulacaktır.

Arka bölgede oluşabilecek diş kırıklarında tedavi uygulamaları hangileridir ?

Arka azı dişlerde ve yan bölgede bulunan dişlerde meydana gelebilecek kırılmalarda kompozit dolgu uygulamalarından yada porselen kaplama uygulamalarından yararlanabilmektedir. Arka dişlerde meydana gelebilecek kök kırıklarında vidalı destek sistemi ile kuron kaplama uygulamaları sayesinde tedavi sonuçlanabilmektedir.

Ön bölgedeki dişlerde oluşabilecek kırıklar durumunda uygulanacak olan tedavi seçenekleri nelerdir ?

Ön dişlerde meydana gelen diş kırıklarında estetik kaygıda ön plandadır. Fonksiyonelliğin ve sağlıklı olmasının yanı sıra dişin estetik kaygılarda içermemesi gerekmektedir. Bu nedenle bölgede uygulanacak olan lamine kaplama yaprak porselen kaplama, zirkonyum diş kaplama, bonding uygulamaları ön dişlerde estetik kaygı oluşturmayan tedavi seçenekleridir. ön dişlerde yapılacak olan tedavi seçenekleri hem hastayı hemde doktorunu memnun etmeye yönelik olmalıdır. Bu bölgede uygulanacak olan kozmetik tedaviler ancak 18 yaşı itibari ile uygulanabilir. Yine ön bölgedeki diş kırıklarında uygulanacak olan kompozit veneer dolgu uygulamaları da istenilen estetik sonuçların alınmasında oldukça doğru bir yöntem şeklidir.

Yukarıda bahsetmiş olduğumuz yaprak porselen kaplama uygulamaları diş kırıklarında en sık uygulanan estetik yöntemlerden birisidir. Bu uygulama ile bölgede bulunan kırık dişinizin ön yüzeyine yapıştırılacak porselen malzeme labaratuar ortamında hazırlanarak hastanın dişi üzerine yapıştırılır. Çok kısa bir kaç seans içerisinde uygulanan bu yöntemde estetik olgular üst düzeydedir. Gerçek doğal diş görünümü aldığımız bu uygulamalarda gerçekleştilen tedavi sonucunda dişiniz diğer doğal dişlerinizle birebir görünüme sahip olur.

Diş kırılmalarında doktorunuzun önereceği tedavi seçeneğine yönelmeniz gerekir

Kırık tedavilerinde doktorunuzla hangi tedavi uygulamasını gerçekleştireceğinizi tartışabilirsiniz. Fakat son kararı doktorunuz vermelidir. Hangi tedavi seçeneğinin ön dişinizde uygulanması gerektiğini doktorunuz size belirtecektir. Sizin istemiş olduğunuz herhangi bir tedavi seçeneği bölgedeki dişinizin durumuna göre yeterli desteği dişinize veremeyebilir. Bu nedenle ileride herhangi bir sıkıntı yaşamamak için bu konudaki kararı doktorunuza bırakmanız en doğru seçenek olacaktır.

Kırık diş tedavilerinde doktor için estetik mi yoksa fonksiyonellik mi daha ön plandadır ?

Bu oldukça doğru ve güzel bir soru amacımızı tam olarak açıklamak için tamda böyle bir soruya ve cevaba ihtiyacımız var. hastaların neredeyse tamımı bize kırıktan şikayetçi olduklarından dolayı değilde estetik kaygılar yaşadıklarından dolayı gelirler. Eğer bu diş arka bölgede yani görünmeyen bir bölgede olsa idi hasta için bunun pekte bir önemi yoktu. Genel olarak hastalarda bölye bir düşünce yer edinmiş. Oysaki arka dişlerin ön dişlerden herhangi bir farkı yoktur. Ağzımızı bir bütün olarak düşünmemiz gerekir. Bu bütünün içerisinde aksayan bir parça diğer dişlerinizin de zarar görmesine neden olacağı için ağızdaki hiç bir dişi diğerinden ayıramayız.

Sorumuzun cevabına gelirsek bizler için fonksiyonellik daha ön plandadır. Ön dişleriniz sağlamlığı, tekrardan kırılmaması ve destek kalitesinin yeterli olması bizler için ilk etapta gelmektedir. Geçmişten günümüze bu hep bu şekilde baş gösterir. Fakat son yıllarda bu düşünce biraz daha demode oldu. Artık günümüzde estetik kaygılar fonksiyonelliğin önüne geçti biz bunu dengelemek için elimizden geleni yapıyoruz. Geliştirilen malzemelerle beraber ön dişlerde hem estetiği hemde fonksiyonelliği yakalıyoruz.

Oluşan kırıklarda mutlaka hemen diş hekiminize başvurunuz

Ağzınızda oluşacak olan diş kırıklarını kesinlikle hafife almayınız ve oluşan kırık sonrasında mutlaka diş hekiminize başvurunuz. Eğer dişiniz yerinden çıktı ise dişinizi kendi tükürüğünüz içerisinde muafaza ederek diş hekiminize hemen başvurunuz. Geliştirilen teknolojiler sayesinde kırılan dişiniz yerine yeniden monte edilebiliyor. Farklı tedavi uygulamaları ile yerinden çıkan dışınız veya yarısı kırılan dişiniz yeniden sağlığına kavuşturulabiliyor.

Diş Hekim Fiyatları

Porselen Diş Kaplama

21 Şubat 2015

Son yıllarda oldukça popüler konulardan birisi olan kozmetik diş hekimliği her kesimden insan tarafından sıklıkla anılmakta ve yakından takip edilmektedir. Bu konuda bir çok başvuru alan kozmetik diş hekimliği parlak diş ve mükemmel gülüş hayallerini gerçekleştiriyor. Kozmetik diş hekimliği dişler üzerinde yanlızca estetiği değil fonksiyonelliği ve sağlığı koruyan da bir uygulama olduğu için bu kadar popüler.

Kozmetik diş hekimliğinde popüler tedavi yöntemleri hangileri ?

Son yıllarda en sık uygulanan diş hekimi operasyonları arasında diş beyazlatma ve porselen diş kaplama uygulamalarını örnek gösterebiliriz. Zamanla dişler üzerinde oluşan renklenmeler kişilerin rahat bir şekilde gülümseyememesine ve kişileri olduklarından yaşlı göstermesine neden olmaktadır. Çay, kahve ve sigara lekeleri dişler üzerinde muhakkak istenmeyen lekelerin oluşmasına neden olur. Bu lekeler diş beyazlatma uygulamaları ile diş beyazlatma uygulamalarının yetersiz kaldığı zamanlarda ise porselen kaplama uygulamaları ile giderilmekte ve ortaya mükemmel gülüş tasarımları çıkmaktadır.

Porselen kaplama uygulamaları ile dişler nasıl parlak ve güzel bir konuma getiriliyor ?

Porselen kaplama uygulamaları doğal diş renginden yapılan ve oldukça estetik bir malzemeden uygulanan ince kabuk yapılardır. Bu kaplamalar dişin ön yüzeyine uygulanırlar. Oldukça etkili ve estetik bir yöntem olan porselen kaplamaları ile dişleriniz hem korunmakta hemde estetik bir şekle bürünmektedir. Bu uygulama ile dişleriniz yanlızca 0.3 mm kadar kesilmektedir. Bu sayede yapılacak uygulamalar ile doğal dişlerinizde zarar görmemiş oluyor.

Porselen kaplama uygulamaları ile hastanın dişlerinde ne gibi değişiklikler yapılabilir ?

Bu uygulama ile dişi kırık bir hastanın, dişlerinde lekeleri olan hastaların, dişleri arasında boy farklılıkları olan hastaların, dişlerinin beyazlığından memnun olmayan hastaların, dişleri çatlamış yada aşınmış olan hastaların dişleri hem sağlığına kavuşturulur hemde hemde hastalara diş estetiği kazandırılmış olur. Hastalar yeni dişleri ile güveli bir şekilde gülümseyebilir, öz güvenlerini yeniden kazanırlar.

Porselen kaplama uygulamalarının herhangi bir yan etkisi var mıdır ?

Porselen kaplama uygulamalarında kullanılan malzemeler dişler ve diş etleri ile yüzde yüz uyum sağlar, eskiden kullanılan metal destekli kaplamalar diş etlerinde alerjik bir reaksiyona sebep oluyordu fakat yeni uygulanan teknikler ve malzemelerle dişleriniz doğal bir görünüm kazanırken aynı zamanda hiç bir şekilde alerjik bir yan etkiye de maruz kalmazsınız.

Porselen kaplama uygulamaları kaç seansta yapılabilir ?

Porselen kaplama uygulamaları 2 yada 3 seansta hastaya rahatlıkla uygulanabilmektedir. Porselen kaplama uygulamaları sayesinde hastanın dişçi koltuğunda kalma süresi oldukça düşüktür. Bu uygulamanın tamamına yakın bir süresi labaratuar ortamında gerçekleştirilmektedir. İlk seansta hasta ile doktor tanışması ölçülerin alınması, ikinci seansta dişlerin kesilmesi ve ölçülerin alınması son seansta ise diş porselen kaplamalarının yapıştırılması sağlanır.

Porselen kaplama uygulamaları ile doğal diş görünümüne sahip olabilir miyim ?

Porselen diş kaplama uygulamaları ile doğal dişe en yakın görünüm elde edilmiş olur. Bu görünüm diğer dişlerinizden farklı bir görünüm değildir. Diş hekiminiz kaplama yapılacak olan dişinizin rengini, boyutunu ve şeklini diğer dişlerinizle birebir olacak şekilde ayarlayacaktır.

Porselen diş kaplama fiyatları

Porselen diş kaplama fiyatlarında asgari ücretler Türk Diş Hekimleri Birliği (TDB) tarafından belirlenir. Her yıl farklı tarifiler üzerinden ücretlendirilen diş kaplama fiyatları bir çok etkene göre değişim gösterir. Bu etkenler hastanın durumuna göre, diş hekimi uzmanına göre, kaplama uygulanacak olan malzemelere göre değişkenlik göstermektedir.

Porselen diş fiyatları ne kadardır?

Porselen kaplama uygulamalarının fiyatlarının yüksek olmasının asıl nedeni kullanılan malzemelerin yurt dışından ithal edilmesidir. Dolar üzerinden yurt dışından getirilen bu malzemeler enflasyon oranlarının değişmesi ile beraber hastalara da yansımaktadır. Hem doktorlar hemde hastalar için oldukça maliyetli olan bu uygulamalarda doktor ve teknisyen kalitesine göre de fiyatlar değişmektedir.

Malzemesine göre fiyat farkı yaşanabilmektedir

Porselen kaplamalarda uygulanan malzemeler arasında da kalitesine göre fiyat farkı olabilmektedir. İşçilik ve malzeme kalitesini mutlaka fiyat farklılıklarında görebilirsiniz.

Fiyatlar doktorlara göre değişiyor neden ?

Fiyatların değişmesinde ki en büyük nedenlerden birisi de doktor farkıdır. Bu alanda uzman olan bir doktor ile normal diş hekimi arasında mmutlaka fiyat farkı olmaktadır. Bir doktorun çalıştığı teknisyen ile diğer doktorun çalıştığı teknisyen farklıdırlar. Bu doktorların teknisyenlere ödedikleri fiyatlarda teknisyenlerin becerisine ve işçiliklerine göre değişmektedir. Bu kadar değişken olan bir sistemde mutlaka fiyatlara yansımaktadır.

Bugünün şartlarında ortalama olarak porselen diş kaplama fiyatları nedir ?

Günün şartlarını değerlendirdiğimizde ortalama olarak porselen kaplama fiyatları kalitesine göre tek diş 100 tl den başlamakta 2000 tl ye kadar çıkmaktadır.

 

Diş Hekim Fiyatları

Porselen Diş kaplama Fiyatları

21 Şubat 2015

Son yıllarda oldukça popüler konulardan birisi olan kozmetik diş hekimliği her kesimden insan tarafından sıklıkla anılmakta ve yakından takip edilmektedir. Bu konuda bir çok başvuru alan kozmetik diş hekimliği parlak diş ve mükemmel gülüş hayallerini gerçekleştiriyor. Kozmetik diş hekimliği dişler üzerinde yanlızca estetiği değil fonksiyonelliği ve sağlığı koruyan da bir uygulama olduğu için bu kadar popüler.

Kozmetik diş hekimliğinde popüler tedavi yöntemleri hangileri ?

Son yıllarda en sık uygulanan diş hekimi operasyonları arasında diş beyazlatma ve porselen diş kaplama uygulamalarını örnek gösterebiliriz. Zamanla dişler üzerinde oluşan renklenmeler kişilerin rahat bir şekilde gülümseyememesine ve kişileri olduklarından yaşlı göstermesine neden olmaktadır. Çay, kahve ve sigara lekeleri dişler üzerine muhakkak istenmeyen lekelerin oluşmasına neden olur. Bu lekeler diş beyazlatma uygulamaları ile diş beyazlatma uygulamalarının yetersiz kaldığı zamanlarda ise porselen kaplama uygulamaları ile giderilmekte ve ortaya mükemmel gülüş tasarımları çıkmaktadır.

Porselen kaplama uygulamaları ile dişler nasıl parlak ve güzel bir konuma getiriliyor ?

Porselen kaplama uygulamaları doğal diş renginden yapılan ve oldukça estetik bir malzemeden uygulanan ince kabuk yapılardır. Bu kaplamalar dişin ön yüzeyine uygulanırlar. Oldukça etkili ve estetik bir yöntem olan porselen kaplamaları ile dişleriniz hem korunmakta hemde estetik bir şekle bürünmektedir. Bu uygulama ile dişleriniz yanlızca 0.3 mm kadar kesilmektedir. Bu sayede yapılacak uygulamalar ile doğal dişlerinizde zarar görmemiş oluyor.

Porselen kaplama uygulamaları ile hastanın dişlerinde ne gibi değişiklikler yapılabilir ?

Bu uygulama ile dişi kırık bir hastanın, dişlerinde lekeleri olan hastaların, dişleri arasında boy farklılıkları olan hastaların, dişlerinin beyazlığından memnun olmayan hastaların, dişleri çatlamış yada aşınmış olan hastaların dişleri hem sağlığına kavuşturulur hemde hemde hastalara diş estetiği kazandırılımış olur. Hastalar yeni dişleri ile güveli bir şekilde gülümseyebilir, öz güvenlerini yeniden kazanırlar.

Porselen kaplama uygulamalarının herhangi bir yan etkisi var mıdır ?

Porselen kaplama uygulamalarında kullanılan malzemeler dişler ve diş etleri ile yüzde yüz uyum sağlar, eskiden kullanılan metal destekli kaplamalar diş etlerinde alerjik bir reaksiyona sebep oluyordu fakat yeni uygulanan teknikler ve malzemelerle dişleriniz doğal bir görünüm kazanırken aynı zamanda hiç bir şekilde alerjik bir yan etkiye de maruz kalmazsınız.

Porselen kaplama uygulamaları kaç seansta yapılabilir ?

Porselen kaplama uygulamaları 2 yada 3 seansta hastaya rahatlıkla uygulanabilmektedir. Porselen kaplama uygulamaları sayesinde hastanın dişçi koltuğunda kalma süresi oldukça düşüktür. Bu uygulamanın tamamına yakın bir süresi labaratuar ortamında gerçekleştirilmektedir. İlk seansta hasta ile doktor tanışması ölçülerin alınması, ikinci seansta dişlerin kesilmesi ve ölçülerin alınması son seansta ise diş porselen kaplamalarının yapıştırılması sağlanır.

Porselen kaplama uygulamaları ile doğal diş görünümüne sahip olabilir miyim ?

Porselen diş kaplama uygulamaları ile doğal dişe en yakın görünüm elde edilmiş olur. Bu görünüm diğer dişlerinizden farklı bir görünüm değildir. Diş hekiminiz kaplama yapılacak olan dişinizin rengini, boyutunu ve şeklini diğer dişlerinizle birebir olacak şekilde ayarlayacaktır.

Porselen diş kaplama fiyatları

Porselen diş kaplama fiyatlarında asgari ücretler Türk Diş Hekimleri Birliği (TDB) tarafından belirlenir. Her yıl farklı tarifiler üzerinden ücretlendirilen diş kaplama fiyatları bir çok etkene göre değişim gösterir. Bu etkenler hastanın durumuna göre, diş hekimi uzmanına göre, kaplama uygulanacak olan malzemelere göre değişkenlik göstermektedir.

Porselen diş fiyatları ne kadardır?

Porselen kaplama uygulamalarının fiyatlarının yüksek olmasının asıl nedeni kullanılan malzemelerin yurt dışından ithal edilmesidir. Dolar üzerinden yurt dışından getirilen bu malzemeler enflasyon oranlarının değişmesi ile beraber hastalara da yansımaktadır. Hem doktorlar hemde hastalar için oldukça maliyetli olan bu uygulamalarda doktor ve teknisyen kalitesine göre de fiyatlar değişmektedir.

Malzemesine göre fiyat farkı yaşanabilmektedir

Porselen kaplamalarda uygulanan malzemeler arasında da kalitesine göre fiyat farkı olabilmektedir. İşçilik ve malzeme kalitesini mutlaka fiyat farklılıklarında görebilirsiniz.

Fiyatlar doktorlara göre değişiyor neden ?

Fiyatların değişmesinde ki en büyük nedenlerden birisi de doktor farkıdır. Bu alanda uzman olan bir doktor ile normal diş hekimi arasında mmutlaka fiyat farkı olmaktadır. Bir doktorun çalıştığı teknisyen ile diğer doktorun çalıştığı teknisyen farklıdırlar. Bu doktorların teknisyenlere ödedikleri fiyatlarda teknisyenlerin becerisine ve işçiliklerine göre değişmektedir. Bu kadar değişken olan bir sistemde mutlaka fiyatlara yansımaktadır.

Bugünün şartlarında ortalama olarak porselen diş kaplama fiyatları nedir ?

Günün şartlarını değerlendirdiğimizde ortalama olarak porselen kaplama fiyatları kalitesine göre tek diş 100 tl den başlamakta 2000 tl ye kadar çıkmaktadır.

 

Diğer bilgi alabileceğiniz kaynak siteler

http://www.dishekim.com.tr/porselen-dis-kaplama-fiyatlari.html

http://www.distedavi.com.tr/porselen-dis-kaplama-fiyatlari.html

http://www.dishekim.com.tr/yaprak-porselen-kaplama-fiyatlari.html

http://www.dishekimi.com.tr/porselen-dis-kaplama-fiyatlari.html

Diş Hekimi Tedavileri

Güzel bir gülüşe sahip olabileceğiniz uygulamalar

21 Şubat 2015

Dişlerde gerçekleştirilen çeşitli estetik uygulamalarla dişlerde var olan şekil bozuklukları giderilebilmektedir. 2-3 sans içerisinde gerçekleştirilebilen bu uygulamalarla dişçi koltuğunda kalma süreleri de oldukça kısa.. Diş estetiği uygulamaları ile dişler istenildiği gibi beyazlatılabilir, ön dişlerde bulunan diş kırıkları giderilebilir, diş aşınmaları ve dişler üzerinde oluşan renklenmeler giderilebilir. Dişleri yüzünden ömrü boyunca rahat bir gülümseme gerçekleştiremeyen bay bayan herkes bu uygulamalardan rahatlıkla yararlanabiliyor.

Gülüş tasarımı ile istediğiniz güzel gülüşe kavuşun

Gülüş tasarımı öncesinde kişinin çeşitli açılardan fotoğrafları çekiliyor. Fotoğraflar dijital ortamda bir takım programlar yardımı ile öncesi sonrası çıkarılarak kişinin işlem sonrasında nasıl bir görünüme sahip olabileceği belirleniyor. Doktor ve hasta beraber belirledikleri estetik tasarım ile son derece güzel bir görünüme, güzel bir dizilişe ve sonuç olarak ta yüz ile uyumlu güzel bir gülüşe hasta sahip olabiliyor.

Bir kaç seansta uygulanan estetik gülüş tasarımı ile hastalar yıllarca tel tedavisi görmek zorunda kalmıyorlar. Özellikle işi gereği tel takmak istemeyenler yada tel takarak estetik kaygılar yaşamak istemeyen hastalar için oldukça ideal olan bu uygulamalar sayesinde dişçi koltuğundan korkan hastalarında uzun süreler dişçi koltuğunda kalması gerekmiyor.

Estetik diş kaplama uygulamaları bir kaç farklı teknikle uygulanabiliyor. Bu tekniklerden hangilerinin size uygun olduğu yapılacak muayene sonrasında belli olacaktır. Bu uygulamalar hakkında sizlere kısa kısa bilgiler vermek istiyorum…

Yaprak porselen kaplamalarla dişleriniz kesilmeden estetik görünüme kavuşturulabilir

Oldukça kolay bir uygulama olan yaprak porselen kaplamalar dişleriniz kesilmeden yada 0.3 mm kadar çok ufak bir aşındırma ile dişlerinizin ön yüzeyine uygulanabiliyor. Oldukça doğal bir uygulama olan yaprak porselen kaplamalar bu özelliği ile aynı zamanda dişleri de koruyucu bir uygulama oluyor. Işığı geçirgen özelliğe sahip olan yaprak porselen kaplamaları gerçek dişlerinizden ayırt edilemeyecek kadar doğal duruyor.

Yaprak porselen kaplamalar estetik olduğu kadar fonksiyonel olarak ta son derece dayanıklı ve sağlam malzemelerdir. Ağızda doğal dişten farksız bir kullanılırlar. Bakımları ve kullanımı diğer doğal dişleriniz gibidir. Bu uygulamalar çay, kahve yada sigara lekelerinden etkilenmezler ve renk değiştirmezler. Aşınmalara karşı oldukça dirençlidirler. Bu konuda uzman olan hekimler tarafından uygulandıklarında son derece estetik ve başarıl sonuçların alındığı yaprak porselen kaplamalar iyi bir bakım ile beraber çok uzun ömürlüdürler.

Yaprak porselen kaplamalar diş kırıklarında, ayrık ön dişlerde, sararmış ve istenilen beyazlığın elde edilemediği durumlarda, eskimiş ve kötü dolguların oluştuğu durumlardan kurtulmak için rahatlıkla uygulanabilmekte ve çok başarılı sonuçlar alınabilmektedir.

Bonding tedavileri ile dişlerde oluşan renk ve şekil bozuklukları rahatlıkla giderilebilir

Dişlerde oluşan şekil ve renk değişimlerinin giderilmesinde uygulanan bonding tedavisi dişlerin ön yüzeylerine tutturulan malzemelerle dişler estetik bir görünüm kazanıyor. Bonding tedavileri ile ön dişlerde kırılma meydana gelmiş yada herhangi bir şekil bozukluğuna maruz kalmış olan dişler kolaylıkla onarılabilmektedir. Yine yaprak porselen kaplama uygulamalarında olduğu gibi ayrık olan dişlerin arası kapatılabiliyor ve dişler arasında oluşan boy farklılıkları da bu yöntem ile rahatlıkla düzeltilebiliyor.

Bonding tedavilerinde işlemler 20 dakika ile 1 saat arasında değişebiliyor. Seans sayıları ise hastanın dişlerinin durumuna göre değişmektedir. yapılan uygulama sırasında kesinlikle bir ağrı yada sızı oluşmuyor. Bazı uygulamalar sırasında dişleri uyuşturmaya bile gereksinim durulmadan işlemler kolaylıkla yapılabiliyor.

Dişler beyazlatılma işlemi ile istenilen gülüş elde edilebiliyor

Bir başka estetik uygulama olan diş beyazlatma yöntemi ile dişler hastanın isteği doğrultusunda bir kaç ton açılabiliyor. Beyazlatma işlemleri lazer teknolojileri ile yapılıyor.

Diş beyazlatma işlemi sırasında dişlerde meydana gelen sararmalar ve lekeler gözenekleri tıkıyor. Bu gözeneklerin açılması için öncelikli olarak dişlere oksijenli su ve jel uygulaması yapılıyor. Bu uygulanan malzemeler üzerine daha sonra lazer ışınları tutularak dişlerin beyazlatılması sağlanılıyor. Bu uygulama sırasında diş etleri kesinlikli herhangi bir etkiye maruz kalmıyor.

Diş beyazlatma uygulamalarında beyazlatılma oranı dişin rengine ve dişin yapısına bağlı olarak değişebiliyor. Yapılan uygulama sırasında dişler kesinlikle bir zarar görmüyor ve aşınmıyorlar. Estetik açıdan istenilen beyazlığa getirilen dişlerde güzel bir gülüş elde ediliyor.

Yapılan estetik uygulamalarla beraber istenilen gülüş tasarımı da gerçekleştirilmiş oluyor. Dişlerinde oluşan lekelenmeler, diş kırıkları, diş çürükleri, eskimiş olan diş dolguları nedeni ile rahat bir gülümseme gerçekleştiremeyen hastalar uygulanan estetik yöntemler sayesinde rahat ve özgüvenli bir gülümseme gerçekleştirebiliyorlar.

Diş Hekim Fiyatları

Yaprak Porselen Kaplama

20 Şubat 2015

Yaprak porselen kaplama uygulamaları dişlerin ön yüzeylerine uygulanan ve yaprak şeklinde olan porselen kaplama uygulamalarıdır. Dişlerin ön yüzeylerinde bazı durumlarda hiç aşındırma yapılmadan bazı durumlarda ise 0.3-0.7 mm çok ufak bir aşındırma yapılarak uygulanmaktadır. Yaprak porselen kaplama uygulamaları diş estetiği uygulamaları arasında en sık tercih edilen işlemlerden birisidir. Yaprak porselen kaplamaları ile çok kısa sürede istediğiniz beyazlıkta estetik dişlere sahip olabilirsiniz.

Diş güzelliği kişinin yaşı, mesleği ne olursa olsun oldukça önemlidir. Dişlerin güzelliği bir insanın görünümünü oldukça güzel kılarken dişlerde oluşan çürükler yada lekeler kişinin olduğundan daha yaşlı görünmesini, güzelliğinin bozulmasını, güzel ve güvenilir bir şekilde gülmesini engelleyen faktörlerdir. Dişlerde oluşan renk farklıkları, kırılma yada oluşan çatlaklarda dişin tamamını kesmek yerine yanlızca ön yüzeyine uygulanacak yaprak porselen kaplama ile estetiğinin yeniden sağlanması hem diş sağlığınız açısından önemli hemde estetik kaygıların giderilmesi açısından son derece konforlu bir uygulamadır. Bu nedenle yaprak porselen kaplamalar dişlerin ön yüzeylerini düzeltmek ve dişlere estetik bir görünüm kazandırabilmek adına en ideal uygulamadır. Aynı zamanda yaprak porselen kaplamalar dişleri koruyucu bir uygulamadır.

Yaprak porselen kaplama uygulamalarından kimler yararlanabilir ?

– Ön dişlerinde ayrıklık olan kişiler, ön dişlerinin ikisinde yada 4 ünde ayrık olan kişiler, dişlerinin tamamında ayrık olan kişiler bu uygulamadan yararlanabilir

– Ön dişlerinde kırık olan veya dişlerinde çatlaklık olan kişilerde koruyucu bir uygulama olarak yapılabilir.

– Dişlerinin boyutlarından şikayetçi olan kişiler, dişlerinin boyunu uzatmak için bu uygulamayı yaptırabilir.

– Özellikle ön dişini uzatmak isteyen, daha genç ve daha seksi bir görünüme sahip olmak isteyen kişilerde uygulanabilir.

– Ön dişlerinde çürükleri olan kişilerde yapılabilir.

– Dişlerinde tüm beyazlatma işlemlerine rağmen istenilen beyazlığı elde edemeyen kişilerde yapılabilir.

– Dişlerinde aşınmalar meydana gelmiş olan kişilerde yapılabilir.

– Dolguları eski olan, sararmış olan, dolgularından memnun olmayan kişilerde yapılabilir.

– Dişleri çarpışık olan, eğri olan kişilerde yapılabilir.

uygulanacak olan yaprak porselen kaplamalar son derece uygun bir yöntem olacaktır. Bu tedavi uygulaması ile yukarıda sıralamış olduğumuz tüm sorunlar bir kaç seans içerisinde giderilmiş olur. Kişi istediği estetik dişlere bu uygulama sayesinde kavuşabilir.

Yaprak porselen kaplama uygulamalarının avantajlarını bizlere sıralar mısınız ?

Yaprak kaplama uygulamalarının hem estetik hemde fonksiyonel olarak bir çok avantajı vardır. Estetik görünümün yanı sıra aynı zamanda dişleri koruyan da bir uygulama olan yaprak porselen kaplamaların bu konuda oldukça avantajları vardır. Bu avantajları sıralamamız gerekirse;

– Yaprak porselen kaplama uygulamalarında doğal dişler üzerinde çok ufak aşındırmalar yapılır. Bu sayede gerçek dişlerinize zarar vermeden uygulanan kaplama işlemi ile dişleriniz hem korunmuş olur hemde dişlerinize estetik kazandırılmış olur.

– Yaprak porselen kaplama uygulamaları diş etinizle uyumlu olan malzemelerden yapılır. Diğer kaplama uygulamalarına nazaran diş etlerinizle yüzde yüz uyum sağlar, diş etlerinizde çizgi oluşmaz, morarma yada kızarıklık görülmez.

– Yaprak porselen kaplamaları kişiye özel olarak tasarlanır. Bu uygulama ile beraber kişinin gülüş tasarımı da yeniden yapılandırılır.

– Işık geçirgenliğine sahip malzemeden yapılan yaprak porselen kaplamaları ile doğal dişe en yakın görünüm elde edilir. Yakınlarındaki kişiler dahil olmak üzere dişlerinize estetik bir uygulama yapıldığını kimse anlayamaz.

– Yaprak porselen kaplama uygulamaları ile yapaydan uzak doğal görünümlü dişlere sahip olursunuz.

– Yaprak porselen kaplamaların tedavi süresi oldukça kısadır. Bir kaç seans içerisinde istediğiniz görünüme sahip dişlere kavuşabilirsiniz. Dişçi koltuğundan çekinenler için oldukça ideal bir uygulamadır.

– Yaprak porselen kaplama uygulamalarının aşınma direnci oldukça yüksek olduğundan dolayı bu dişlerinizin zamanla aşınma gösterme olasılığı çok çok düşüktür.

– Yaprak porselen kaplamalar pürüzsüz bir yüzeye sahiptirler. Zamanla renkleri değişmez ve sararmazlar.

Yaprak porselen kaplamaların dezavantajları nedir ?

– Yurt dışından ithal edilen bu malzemelerin maliyetleri çok yüksektir.

– Bu malzemelerin klinik çalışmaları çok önemlidir. Bu nedenle yapılacak iş iyi bir teknisyenin elinden geçmek zorundadır. İyi teknisyenlerinde bu konuda fiyatları yüksektir. İyi diş hekimleri iyi teknisyenlerle çalışır.

– Porselen kaplama uygulamaları sonrasında dişlere daha fazla titizlik gösterilmesi gerekir. Sert cisimlerin kaplama yapılan dişlerle kırılmamasına dikkat edilmelidir. Bu nedenle bakımları ve korumasına çok özen gösterilmelidir.

– Diş sıkma ve gıcırdatma olan kişiler mutlaka gece plağı kullanmaları gerekir.

– İlk takıldıklarında dişlerde soğuk ve sıcağa karşı hassasiyet olsa da bu durum geçici bir durumdur.

Yaprak porselen kaplamaların diğer adı nedir ?

Yaprak porselen kaplamalar laminate kaplamalar olarak bilinirler. Bunun türkçe adı yaprak porselen kaplamalardır. Tırnak kalınlığından olan bu kaplamalar dişlerin önüne yapıştırılırlar. Yaprak porselen kaplamalar dişlerinizde oluşan estetik kaygıları ortadan kaldırırlar. Dişlere parlaklık ve estetik kazandırırlar.

Yaprak porselen kaplamalar nasıl yapılır ?

– Yaprak porselen kaplamalar 2 yada 3 seasnta uygulanabilen estetik işlemlerdir. Bu uygulama için hastanın en az 2-3 kez diş hekimi muayenehanesine gelmesi gerekmektedir. Yapılacak olna ilk görüşmede hastanın istekleri ve beklentileri dinlenir. Hasta ile doktor arasındaki bağ kurulur. Dişler üzerinde bir değerlendirilme yapılır. Hastanın bu uygulama için uygun olup olmadığı kontol edilir.

– İkinci seansta ise değerlendirme yapılan ve nasıl olması gerektiğine kanaat getirilen dişler kesim işlemine alınır. kesim işlemi ile beraber ölçülendirilen dişler üzerine geçici dişler konur ve ölçülendirmeler labaratuara gönderilip yaprak porselenlerin hazırlanma aşamasına geçilir.

– Üçüncü seansta kesilen, ölçülendirmeleri yapılan ve labaratuarda alınan yaprak porselenler dişlere yapıştırılır. Yapıştırma işlemi 2 saat kadar sürer.

Yaprak porselen kaplamaların fiyatları nedir ?

Yaprak porselen kaplamaların fiyatları uygulamayı yapacak olan diş hekimine, diş hastanesine yada diş kliniğine göre değişkenlik gösterir. aynı zamanda diş fiyatlarını belirleyen kriterler içerisinde kliniğin bulunduğu semt, hastanın durumu, uygulanacak olan malzemenin kalitesi vb. etkenlerde fiyatlarda değişiklik olmasına nedendir. En iyi fiyat bilgisini muayene sonrasında alabilirsiniz.

Türk diş hekimleri birliği 2016 2017- fiyatlarına göre tek diş lamina kaplamaları aşağıdadır. Bu fiyatlar uygulamayı gerçekleştirecek olan diş hekimine göre değişkenlik gösterir.

Laminate Veneer Kuron (Akrilik) 360,0 TL
Laminate Veneer Kuron (Seramik) 730,0 TL

Diş Hekim Fiyatları

Yaprak Porselen Kaplama Fiyatları

20 Şubat 2015

Yaprak porselen kaplama uygulamaları dişlerin ön yüzeylerine uygulanan ve yaprak şeklinde olan porselen kaplama uygulamalarıdır. Dişlerin ön yüzeylerinde bazı durumlarda hiç aşındırma yapılmadan bazı durumlarda ise 0.3-0.7 mm çok ufak bir aşındırma yapılarak uygulanmaktadır. Yaprak porselen kaplama uygulamaları diş estetiği uygulamaları arasında en sık tercih edilen işlemlerden birisidir. Yaprak porselen kaplamaları ile çok kısa sürede istediğiniz beyazlıkta estetik dişlere sahip olabilirsiniz.

Diş güzelliği kişinin yaşı, mesleği ne olursa olsun oldukça önemlidir. Dişlerin güzelliği bir insanın görünümü oldukça güzel kılarken dişlerde oluşan çürükler yada lekeler kişinin olduğundan daha yaşlı görünmesini, güzeliğinin bozulmasını, güzel ve güvenilir bir şekilde gülmesini engelleyen faktörlerdir. Dişlerde oluşan renk farklıkları, kırılma yada oluşan çatlaklarda dişin tamamını kesmek yerine yanlızca ön yüzeyine uygulanacak yaprak porselen kaplama ile estetiğinin yeniden sağlanması hem diş sağlığınız açısından önemli hemde estetik kaygıların giderilmesi açısından son derece konforlu bir uygulamadır. Bu nedenle yaprak porselen kaplamalar dişlerin ön yüzüylerini düzeltmek ve dişlere estetik bir görünüm kazandırabilmek adına son derece mükemmel uygulamalardır. Aynı zamanda yaprak porselen kaplamalar dişleri koruyucu bir uygulamadır.

Yaprak porselen kaplama uygulamalarından kimler yararlanabilir ?

– Ön dişlerinde ayrıklık olan kişiler, ön dişlerinin ikisinde yada 4 ünde ayrık olan kişiler, dişlerinin tamamında ayrık olan kişiler bu uygulamadan yararlanabilir

– Ön dişlerinde kırık olan veya dişlerinde çatlaklık olan kişilerde koruyucu bir uygulama olarak ve estetik açıdan kaygıların giderildiği bir uygulama olabilir.

– Dişlerinin boyutlarından şikayetçi olan kişiler, dişlerinin boyunu uzatmak için bu uygulama yapılabilir.

– Özellikle ön kişi dişini uzatmak isteyen, daha genç ve daha seksi bir görünüme sahip olmak isteyen kişilerde uygulanabilir.

– Ön dişlerinde çürükleri olan kişilerde

– Dişlerinde tüm beyazlatma işlemlerine rağmen istenilen beyazlığı elde edemeyen kişilerde

– Dişlerinde aşınmalar meydana gelmiş olan kişilerde

– Dolguları eski olan, sararmış olan, dolgularından memnun olmayan kişilerde

– Dişleri çarpışık olan, eğri olan kişilerde

uygulanacak olan yaprak porselen kaplamalar son derece uygun bir yöntem olacaktır. Bu tedavi uygulaması ile yukarıda sıralamış olduğumuz tüm sorunlar bir kaç seans içerisinde giderilmiş olur. Kişi istediği estetik dişlere bu uygulama sayesinde kavuşabilir.

Yaprak porselen kaplama uygulamalarının avantajlarını bizlere sıralar mısınız ?

Yaprak kaplama uygulamalarının hem estetik hemde fonksiyonel olarak bir çok avantajı vardır. Estetik görünüm yanı sıra aynı zamanda dişleri koruyan da bir uygulama olan yaprak porselen kaplamaların bu konuda oldukça avantajları vardır. Bu avantajları sıralamamız gerekirse;

– Yaprak porselen kaplama uygulamalarında doğal dişler üzerinde çok ufak aşındırmalar yapılır. Bu sayede gerçek dişlerinize zarar vermeden uygulanan kaplama işlemi ile dişleriniz hem korunmuş olur hemde dişlerinize estetik kazandırılımşı olur.

– Yaprak porselen kaplama uygulamaları diş etlerinizle oldukçu uyumlu olan malzemelerden yapılır. Diğer kaplama uygulamalarına nazaran diş etlerinizle yüzde yüz uyum sağlar, diş etlerinizde çizgi oluşmaz, diş etlerinizde morarma yada kızarıklık görülmez.

– Yaprak porselen kaplamaları kişiye özel olarak tasarlanır. Bu uygulama ile beraber kişinin gülüş tasarımı da yeniden yapılandırılır.

– Işık geçirgenliğine sahip malzemeden yapılan yaprak porselen kaplamaları ile doğal dişe en yakın görünüm elde edilir. Yakınlarındaki kişiler dahil olmak üzere dişlerinize estetik bir uygulama yapıldığını kimse anlayamaz.

– Yaprak porselen kaplama uygulamaları ile yapaydan uzak doğal görünümlü dişlere sahip olursunuz.

– Yaprak porselen kaplamaların tedavi süresi oldukça kısadır. Bir kaç seans içerisinde istediğiniz görünüme sahip dişlere kavuşabilirsiniz. Dişçi koltuğundan çekinenler için oldukça ideal bir uygulamadır.

– Yaprak porselen kaplama uygulamalarının aşınma direnci oldukça yüksek olduğundan dolayı bu dişlerinizin zamanla aşınma gösterme olasılığı çok çok düşüktür.

– Yaprak porselen kaplamalar pürüzsüz bir yüzeye sahiptirler. Zamanla renkleri değişmez ve sararmazlar.

Yaprak porselen kaplamaların dezavantajları nedir ?

– Yurt dışından ithal edilen bu mazlemelerin maliyetleri çok yüksektir.

– Bu malzemelerin klinik çalışmaları çok önemlidir. Bu nedenle yapılacak iş iyi bir teknisyenin elinden geçmek zorundadır. İyi teknisyenlerinde bu konuda fiyatları yüksektir. İyi diş hekimleri iyi teknisyenlerle çalışır.

– Porselne kaplama uygulamaları sonrasında dişlere daha fazla titizlik gösterilmesi gerekir. Sert cisimlerin kaplama yapılan dişlerle kırılmamasına dikkat edilmelidir. Bu nedenle bakımları ve korumasına çok özen gösterilmelidir.

– Diş sıkma ve gıcırdatma olan kişiler mutlaka gece plağı kullanmaları gerekir.

– İlk takıldıklarında dişlerde soğuk ve sıcağa karşı hassasiyet olsada bu durum geçici bir durumdur.

Yaprak porselen kaplamaların diğer adı nedir ?

Yaprak porselen kaplamalar laminate kaplamalar olarak bilinirler. Bunun türkçe adı yaprak porselen kaplamalardır. Tırnak kalınlığından olan bu kaplamalar dişlerin önüne yapıştırılırlar. Yaprak porselen kaplamalar dişlerinizde oluşan estetik kaygılarıortadan kaldırırlar. Dişlere parlaklık ve estetik kazandırırlar.

Yaprak porselen kaplamalar nasıl yapılır ?

– Yaprak porselen kaplamalar 2 yada 3 seasnta uygulanabilen estetik işlemlerdir. Bu uygulama için hastanın en az 2-3 kez diş hekimi muayenehanesine gelmesi gerekmektedir. Yapılacak olna ilk görüşmede hastanın istekleri ve beklentileri dinlenir. Hasta ile doktor arasındaki bağ kurulur. Dişler üzerinde bir değerlendirilme yapılır. Hastanın bu uygulama için uygun olup olmadığı kontol edilir.

– İkinci seasnta ise değerlendirme yapılan ve nasıl olması gerektiğine kanaat getirilen dişler kesim işlemine alınır. kesim işlemi ile beraber ölçülendirilen dişler üzerine geçici dişler konur ve ölçülendirmeler labaratuara gönderilip yaprak porselenlerin hazırlanma aşamasına geçilir.

– Üçüncü seansta kesilen, ölçülendirmeleri yapılan ve labaratuarda alınan ölçülendirmelere göre hazırlanan yaprak porselen dişlere yapıştırılır. Yapıştırma işlemi 2 saat kadar sürer.

Yaprak porselen kaplamaların fiyatları nedir ?

Yaprak porselen kaplamaların fiyatları uygulamayı yapacak olan diş hekimine, diş hastanesine yada diş kliniğine göre değişkenlik gösterir. aynı zamanda diş fiyatlarını belirleyen kriterler içerisinde kliniğin bulunduğu semt, hastanın durumu, uygulanacak olan malzemenin kalitesi vb. etkenlerde fiyatlarda değişiklik olmasına nedendir. En iyi fiyat bilgisini muayene sonrasında alabilirsiniz.