Monthly Archives

Kasım 2015

Ağız ve Diş Sağlığı

Devlet hastanesinde SSK panoramik röntgen filmi çektirebilir miyim ?

2 Kasım 2015

Evet… Okmeydanı Diş Hastanesi röntgen bölümünde ücretsiz olarak SSK panoramik diş röntgeni çekmektedir Bunun dışında Okmeydanı Diş Hastanesi röntgen bölümünde periapikal ve sefalometrik röntgen filmi de çekilmektedir. Çektirmiş olduğunuzu röntgen filmleri bilgisayar ortamına aktarılarak randevu aldınız hekime yönlendirilmektedir. Ayrıca gerçekleştirilen röntgen filmi hastanenin arşivinde saklanmaktadır.

Okmeydanı SSK Hastanesi’nde röntgen filmi için online randevu almak

Okmeydanı Ağız ve Diş Hastanesi nden Online olarak randevu alabilirsiniz randevu almak için bu adrese tıklayarak gerekli bilgileri doldurup Öncelikle online kayıt olup daha sonra randevu sisteminden doktorunuzu seçerek randevu alabilirsiniz telefonla randevu almak için 182 hattını kullanabilirsiniz.

Online randevu alma adresi

http://www.hastanerandevu.gov.tr/Randevu/?saglikKurumuHastaneKodu=14589

Adres: Darülaceze cad. Gürsel Mahallesi Kağıthane / İSTANBUL
Telefonla Randevu: 0212 320 10 46
Santral: 0212 320 10 43
E-posta: info@istanbulagizdis.gov.tr

Ağız ve Diş Sağlığı

Diş hastanesi randevu alma sistemi okmeydanı çapa Bezmiâlem

2 Kasım 2015

Eski adıyla ağız ve diş sağlığı polikliniği Şişli Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi SSK Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde faaliyetini sürdürmektedir şimdiki adı ise İstanbul İl Özel İdaresi Ağız ve Diş Hastalıkları Hastanesi Okmeydanı Hastane Okmeydanı Diş Hastanesi online olarak randevu alıp hastanelerde diş tedaviniz. gerçekleştirebilirsiniz.

SSK Okmeydanı Ağız ve Diş Sağlığı Devlet Hastanesi

En çok gelen sorulardan birisi hangi Devlet Hastanesi’nde diş tedavisi için hangi Devlet Hastanesi’ne başvurabilirim bizde sizlere bu konumuzda randevu alabileceğiniz devlet hastanelerinde sıralamak istedik bu özellikten devlet hastanesine randevu alabilir ve randevu saatinden en az yarım saat kadar önce hastanede bulunarak randevu saati geldiğinde devlet hastanesinde gerçekleştirebilirsiniz

Devlet hastanelerinde fiyat farklı oluyor mu ?

Devlet hastanelerinde genellikle yapılan diş tedavisi ücretsiz olarak gerçekleştirmektedir fakat birtakım estetik uygulamalar kaplama tedavi yöntemleri fiyat farkı verilerek gerçekleştirilmektedir bazı devlet hastaneleri ise uygulamaları gerçekleştirmektedir.

Online olarak nasıl randevu alabilirim

Devlet hastanelerinden online olarak diş tedaviniz için randevu alabilirsiniz Vermiş olduğum adresinden hemen hızlıca alarak tedavinizi gerçekleştirebilirsiniz. Randevu için aşağıdaki adrese gidiniz.

http://www.hastanerandevu.gov.tr/Randevu/?saglikKurumuHastaneKodu=14589

Telefonla randevu almak istiyorum

Telefonla randevu almak için 182 nolu hattan yararlanabilir istediğiniz gün ve saatte randevunuzu alabilirsiniz.

Online olarak randevu alabilmem için hangi işlemler gerekiyor ?

Online olarak randevu alabilmeniz için T.C kimlik numaranız ve 1 adet irtibat numaranızın bulunması gerekiyor online randevu aldıktan sonra en az yarım saat öncesinden hastanede bulunur üzerinizdeki TC kimlik numarası ile gişede işlemlerinizi rahatlıkla yaptırabilirsiniz hastanelerin online randevu sistemleri saat 12 de başlıyor ve Ertesi sabah saat 7 ye kadar sürüyor online randevu almakta zorluk çekiyorsanız 0212 320 10 43 numaralı telefondan da yararlanabilirsiniz.

Adres: Darülaceze cad. Gürsel Mahallesi Kağıthane / İSTANBUL
Telefonla Randevu: 0212 320 10 46
Santral: 0212 320 10 43
E-posta: info@istanbulagizdis.gov.tr

Diş Hekimi Tedavileri

Kanal tedavisi sonrasında ağrı kanama ve iltihaplanma

1 Kasım 2015

Kanal tedavisi denildiğinde akla endodonti diş hekimi tedavisi gelmektedir. Endodonti diş hekimliği; diş köklerindeki hastalıklarla uğraşan bilim dalıdır. Kanal tedavisi, ölmemiş olan canlı diş köklerinde tek seansta, canlılığını yitirmiş dişlerde ise iki seansta tamamlanabilmektedir. Bu tedavi, diş hekimliğinde en fazla çekinilen (korkulan) tedavi yöntemlerinden birisidir

Diş anatomisi

Dişler; görünen kısmıyla kuron, görünmeyen ve kemik içinde kalan kısmıyla ise kök olarak adlandırılır. Dişin ağızda görünen kısmı “kuron” mine adı verilen dişi koruyan doku tabakası ile kaplıdır. İç kısımda “sement tabakası” alt kısımda ise “dentin tabakası” yer almaktadır. Dentin tabakasının en önemli özelliği içerisinde sinir uçlarını barındırmasıdır. Dentin tabakası dişin canlılığını korur ve ağrı mekanizması ile sorunları kişiye bildirir. Dentin tabakasının alt kısmında “pulpa” bulunmaktadır. Pulpa bölgesinde dişin damar ve sinirleri yer alır. Diş ilk çıkmaya başlarken dişi korur ve besleyerek gelişmesini sağlar. Ayrıca dişler çıktıktan sonra dişte meydana gelen sorunları ağrı yolu ile bize bildirir.

Pulpanın iltihaplanma aşaması

Ağızda bir takım bakteriler yer almaktadır. Bu bakteriler eğer dişler günlük olarak düzenli bir şekilde temizlenmez ise yediğimiz besin maddeleri ile birleşerek asit oluştururlar. Oluşan bu asit zamanla diş minesine eriterek dişin zayıflamasına ve çürümesine neden olur.

Dişin çürümesi ile beraber dişte bulunan sinirler ağrı yoluyla bizlere dişte bir sorun oluştuğunu bildirir. Eğer bu aşamada diş tedavi edilmezse oluşan çürükler yani mikroorganizmalar pulpaya doğru ilerleyecektir. Bu hareketlilik devam ederken pulpada kendini korumak için bir takım önlemler alır. Bunlardan en önemlisi ağrıdır. Dişiniz ağrıyorsa mutlaka dişinizde bir takım sorunlar meydana gelmiştir ve tedavi edilmesi gerekir. Diş, tedavi edilmediği müddetçe mikroorganizmalar dişi çürütmeye devam eder “pulpa” da bulunan sinir ve damarları tahrip ederek iltihapların çoğalmasına neden olurlar.

Dişlerde oluşan iltihaplanmanın bir diğer nedeni de travmalardır. Dişlerde meydana gelen darbe sonucu diş kökünde bulunan sinirler ve damarlar zarar görür ve dişin canlılığını yitirmesine neden olur.

Dişte iltihap oluştuğunu nasıl anlayabiliriz ?

Dişte iltihap oluştuğunun en net belirtilerinden birisi yediğimiz ve içtiğimiz sıcak ve soğuk yiyeceklere karşı aşırı derecede hassasiyetlerin oluşmasıdır. Bununla beraber dişlerde meydana gelen renk değiştirme, kötü koku ve diş eti bölgesindeki şişmelerde diş iltihaplanmasının belirtileridir.

Aynı zamanda iltihaplanan dişlerde yanak bölgesinde ve çene bölgesinde şişmelerde görülebilir.

Kanal tedavisi aşamaları nelerdir ?

– Kanal tedavisi öncesinde, çekilecek “panoramik röntgen filmi” ile meydana gelen sorunlar tespit edilerek tek seans içerisinde tedavi gerçekleşebilir.

– Dişte oluşan çürükler temizlenerek pulpanın zarar görmesi engellenmiş olur.

– Oluşan iltihaplanmalar temizlenerek dişler yeniden sağlığına kavuşturulur.

– Döner aletler kullanılarak, kök kanalı içi iltihaplanmanın etkilerinden korunur ve mikroorganizmalar yok edilir.

Diş hekimliğinde döner alet sistemler kullanılarak kök kanalı içerisi ve dişin diğer bölgeleri mikroorganizmalardan aradırılır.

Kanal tedavisi sırasında ağrı oluşur mu ?

Kanal tedavisi sırasında kesinlikle ağrı hissetmezsiniz. Doktorunuz tedavi öncesinde diş ve çevresine anestezi uygulacaktır. Yapılan lokal anestezi uygulamaları ile oldukça rahat bir tedavi süreci geçireceksiniz. Eğer işlem sırasında bir ağrı meydana gelirse mutlaka doktorunuzu bu konuda uyarmalısınız.

Kanal tedavisi sonrası

Kanal tedavisi sonrası dişin dokularla ilişkisi kesilir ve oluşan enfeksiyonun bir daha tekrarlanmaması sağlanır. Dişin çevre dokularla olan ilişkisinin kesilmesinin en önemli nedenlerinden biri oluşan enfeksiyonların diğer dişlere sıçramamasıdır.

Kanal tedavisi sonrasında ağrı oluşması

Kanal tedavisi sonrasında dişte bir miktar ağrılar oluşabilir. Hatta üzerine basıldığında bu ağrılar biraz daha artabilir. Kanal tedavisi sonrasında oluşabilecek ağrılar normal kabul edilir. Günlük olarak yapılacak diş bakımıile bu ağrılar kısa süre içerisinde ortadan kalkacaktır.

Kanal tedavisine ihtiyaç duyulduğu nasıl anlaşılır ?

Eğer dişiniz enfeksiyon kapmış ise mutlaka bölgede ağrılar olacaktır. Bunun dışında sıcak ve soğuğa karşı dişlerinizde hassasiyet oluşacaktır.

– Eğer dişinizde bir şişme varsa yada yanak çevresinde bir şişme varsa mutlaka dişinizde iltihaplanma da vardır.

– Dişiniz ağrıyorsa yada rengi değişmiş ise yine kanal tedavisine ihtiyacı vardır.

– Dişte bir kırılma meydana gelmiş ise yüksek düzeyde bir madde kaybı söz konusu ise yine kanal tedavisine ihtiyacı vardır.

Kanal tedavisi sonrası oluşan sorunlar nelerdir ?

Kanal tedavisi sonrasında dişinizde 2-3 gün boyunca bir ağrı görülebilir. Bu süre boyunca diş hekiminiz bölgedeki dişinizi fazla kullanmamanızı isteyecektir. Dişin üzerine bastırdığınızda ağrı oluşabilir. Oluşan rahatsızlıkları azaltmak için doktorunuzun vermiş olduğu ağrı kesici ilaçları kullanabilirsiniz.

Kanal tedavisi yöntemi: diş hekimliği tedavilerinde uygulanan ve başarı oranı çok yüksek olan tedavi seçeneklerinden birisidir.

TEDAVİ VE ENDODONTİ FİYATLARI 2016 – 2017 KDV DAHİL

Aşağıdaki kanal tedavisi fiyatları TÜRK DİŞ HEKİMLERİ BİRLİĞİ 2016 – 2017 fiyatlarıdır. Fiyatlar özel diş hekimi kliniklerinde değişkenlik gösterebilir.

Ekstirpasyon (Her Kanal İçin) 60,0 TL
Kanal Tedavisi – Tek Kanal (Dolgu Hariç) 160,0 TL
Kanal Tedavisi – İki Kanal (Dolgu Hariç) 280,0 TL
Kanal Tedavisi – Üç Kanal (Dolgu Hariç) 370,0 TL
Kanal Tedavisi – İlave Her Kanal İçin 130,0 TL

Periapikal Lezyonlu Dişte Kanal Tedavisi – Tek Kanal (Dolgu Hariç) 190,0 TL
Periapikal Lezyonlu Dişte Kanal Tedavisi – İki Kanal (Dolgu Hariç) 300,0 TL
Periapikal Lezyonlu Dişte Kanal Tedavisi – Üç Kanal (Dolgu Hariç) 390,0 TL

Kanal Dolgusu Sökümü (Her Kanal İçin) 50,0 TL
Kanal Dolgusu Tekrarı (Retreatmant – Her Kanal İçin-Dolgu Hariç) 210,0 TL
Kanal İçi Post Uygulaması 90,0 TL
Kanal İçi Fiber Post Uygulaması 220,0 TL
Dentin Pimi Uygulaması (Her Pim Başına) 30,0 TL

Diş Hekimi Tedavileri

Kanal tedavisi sonrasında ağrı kanama iltihaplanma ve kanal tedavisi fiyatları

1 Kasım 2015

Kanal tedavisi denildiğinde akla endodonti Diş Hekimi tedavi uygulamaları gelmektedir. Endodonti diş hekimliğinde diş köklerindeki hastalıklarla uğraşan bilim dalıdır. Kanal tedavisi uygulamaları diş hekimliğinde en fazla çekinilen tedavi yöntemlerinden birisidir. Kanal tedavisi uygulamaları ölmemiş olan canlı diş köklerinde tek seansta canlılığını yitirmesi dişlerde ise iki seansta tamamlanabilmektedir.

Kanal tedavisi ile ilgili bilgi verebilmemiz için öncelikli olarak dişin anatomisi incelenir ?

Dişler görünen kısmıyla Kuron da görünmeyen ve kemik içinde kalan kısım ise kök olarak adlandırılır. Dşler bir veya birkaç tabakadan oluşmaktadır. Dişin ağızda görünen kısmı kuron en dış tabakası ise mine adı verilen dişi koruyan doku tabakası bulunur. Dşin iç kısmında bulunan kemik ile çevrelenen kısmının üzerinde ise sement tabakası sement tabakaların altında ise dentin tabakası bulunmaktadır. Dentin tabakasının en önemli özelliği içerisinde sinir uçlarını barındırmasıdır. Dentin tabakası diş canlılığını korur. Ağrı mekanizması ile sorunları bildirir. Dentin tabakasının alt kısmında ise pulpa bulunmaktadır. Bu bölgesinde dişin damar ve sinirleri yer alır. Dişi ilk çıktığında besleyerek gelişmesini sağlar. Ayrıca dişleri çıktıktan sonra dişte meydana gelen sorunları ağrı yolu ile bize bildirir.

Pulpanın iltihaplanma aşaması

Her insanın ağzından bir takım bakteriler yer almaktadır. Bu bakteriler eğer dişler günlük olarak düzenli bir şekilde temizlenmez ise yediğimiz besin maddeleri ile birleşerek asit oluştururlar. Oluşan bu asit zamanla diş minesine eriterek dişin zayıflamasına ve çürürmesine neden olur. Mine tabakasının altında bulunan dentin ağrı yoluyla bizlere dişte bir sorun oluştuğunu bildirir. Eğer bu aşamada diş tedavi edilmezse oluşan çürükler yani mikroorganizmalar pulpaya doğru ilerleyecektir. Bu hareketlilik devam ederken pulpada kendini korumak için bir takım önlemler alır. Bunlardan en önemlisi ağrıdır. Dişiniz ağrıyorsa mutlaka dişinizde bir takım sorunlar meydana gelmiştir. Fakat siz bu durumda da dişinizi tedavi ettirmemek de ısrar ediyorsanız mikroorganizmalar ilerleyişini sürdürür pulpa da bulunan sinir ve damarları tahrip ederek iltihapların oluşmasına neden olurlar. İltihap oluşmasının bir diğer nedeni de dişte meydana gelen travmalardır dişlerde meydana gelen darbe sonucu diş kökünde bulunan sinirler ve damarlar zarar görür ve dişin canlılığını yitirilmesi neden olabilir. Dişin iltihaplanmasının bir başka sebebi de diş eti rahatsızlıkları diş eti iltihaplanmaları detedavi edilmediği sürece enfekte olmasına neden olabilmektedir.

Dişte iltihab oluştuğunu nasıl anlayabiliriz ?

Dişte iltihap oluştuğunun en net belirtilerinden biri yediğimiz ve içtiğimiz sıcak ve soğuk yiyecek ve içeceklere karşı aşırı derecede hassasiyetlerin oluşmasıdır. Bununla beraber dişlerde meydana gelen renk değiştirme ve iltihaplar kötü koku ve diş bölgesindeki şişmelerde dişin iltihaplanmasının belirtileri aynı zamanda iltihaplanan dişlerde yanak bölgesinde ve çene bölgesinde şişmelerinde görülmesidir. Genellikle yapılan tedavide Kanal tedavisinden önce antibiyotik ilaçların kullanılmasına önemli bir etkendir.

Kanal tedavisi aşamaları nelerdir ?

Kanal tedavisi öncesinden çekilecek röntgen ile sorunlar tespit edilerek tek seans içerisinde tedavi edilir.

Dişte oluşan çürükler temizlenerek pulpanın zarar görmesi engellenmiş olur.

Dişler iltihaplanmanın etkisinden temizlenerek yeniden sağlığına kavuşması sağlanır.

Döner aletler kullanılarak kök kanalı içi iltihaplanmanın etkilerinden korunur mikroorganizmalar yok edilir.

Diş hekimliğinde döner alet sistemler kullanılarak kök kanalı içerisi tabakaları dişin diğer bölgeleri mikroorganizmalardan aradırılır.

Kanal tedavisi sonrası

Kanal tedavisi sonrası dişin dokularla ilişkisi kesilir ve oluşan enfeksiyonun bir daha tekrarlanmaması sağlanır. Aynı şekilde dişin çevre dokulardan ilişkisinin kesilmesinin en önemli nedenlerinden biri bu dişte oluşan enfeksiyonları diğer dişlere sıçramamasıdır.

Kanal tedavisi sonrasında ağrı oluşması

Kanal tedavisi sonrasında dişte bir miktar ağrılar oluşabilir. Hatta üzerine basıldığında bu ağrılar biraz daha artabilir. Kanal tedavisi sonrasında oluşabilecek ağrılar normal kabul edilir. Kanal tedavisinin yapıldığı diş günlük olarak temizlenmesi ve korunması ile bu ağrılar kısa süre içerisinde ortadan kalkacaktır. Kanal tedavisi yöntemi diş hekimliği tedavilerinde uygulanan ve başarı oranı çok yüksek olan tedavi seçeneklerinden birisidir.

Kanal tedavisine ihtiyaç duyduğu nasıl anlaşılır ?

Eğer dişiniz enfeksiyon kapmış ise ve iltihaplanmış ise bir cisim ısırdığınızda mutlaka bölgede ağrılar olacaktır. Bunun dışında sıcak ve soğuğa karşı hassasiyetler dişinizde sızlamalara neden olacaktır. Eğer dişinizde bir şişme varsa veya diş yakınında bir şişme varsa yada yanak çevresinde bir şişme varsa mutlaka dişinizde iltihaplanma da vardır. Dişiniz ağrıyorsa yada rengi değişmiş ise yine kanal tedavisine ihtiyacı vardır. Dişte bir kırılma meydana gelmiş ise yüksek düzeyde bir madde kaybı söz konusu ise yine kanal tedavisine ihtiyacı vardır.

Kanal tedavisi sonrası oluşan sorunlar nelerdir ?

Kanal tedavisi sonrasında dişinizde 2-3 gün boyunca bir ağrı görülebilir. Bu süre boyunca diş hekiminiz bölgedeki dişinizle sert bir şeyler yeyip içmenizi isteyecektir. Dişin üzerine bastırdığınızda ağrı oluşabilir. Tedavi öncesinde enfeksiyon çok fazla miktarda ise tedavi sonrasında da şişme ve tedavinin iyileşme aşaması da o kadar uzun sürecektir. Oluşan rahatsızlıkları azaltmak için doktorunuz ağrı kesici ilaçlar verebilir.

Kanal tedavisi sırasında ağrı oluşur mu ?

Kanal tedavisi sırasında kesinlikle Ağrı hissetmezsiniz. Doktorunuz tedavi öncesinde diş ve çevresini uyuşturcaktır. Yapılan lokal anestezi uygulamaları ile oldukça rahat bir tedavi süreci geçireceksiniz. Eğer işlem sırasında bir hata meydana gelmiş ise mutlaka doktorunuzu bu konuda uyarmalısınız.